Διαμαρτυρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Διαμαρτυρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Φοιτητικό συλλαλητήριο διοργανώνεται την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας

Kινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23/2 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αίτημα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: να παρθεί ξεκάθαρη θέση καταδίκης της απαράδεκτης εισβολής ΜΑΤ στο ΑΠΘ και το χτύπημα και συλλήψεις φοιτητών".

Όπως αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου:

"Ο πρύτανης καταδίκασε στα λόγια γενικά το να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά αρνήθηκε να πάρει σαφή θέση για τα συγκεκριμένα γεγονότα με επίσημη ανακοίνωση της Πρυτανείας, με τη δικαιολογία ότι «χρειάζεται να ξεκαθαριστεί τί ακριβώς έγινε» κλπ. Παρά την πίεση από τους φοιτητές, ο πρύτανης ενέμεινε σε αυτή του τη θέση, μάλλον υπό το φόβο του στιγματισμού από το Υπουργείο! Παράλληλα, ο αντιπρύτανης ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συνεννόηση με τις υπόλοιπες διοικήσεις των πανεπιστημίων πανελλαδικά, προκειμένου να βγει μια κοινή απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, που θα καταδικάζει τα γεγονότα. 

Στο κομμάτι να υπάρχει εκ μέρους της Πρυτανείας ξεκάθαρη τοποθέτηση καταδίκης του νομοσχεδίου και άρνησης της εφαρμογής του, η διοίκηση αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι έχει βγει ανακοίνωση που τοποθετείται πάνω στο νομοσχέδιο – βέβαια αυτή βγήκε πριν την ψήφισή του και σε καμία περίπτωση δεν είναι καταδικαστική στο σύνολο των μέτρων και του περιεχομένου του. 

Οι φοιτητές και εδώ στο Ηράκλειο μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε το νομοσχέδιο να μείνει πραγματικά στα χαρτιά, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να επιστρέψουμε στις σχολές μας. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα όλων των συμφοιτητών μας πανελλαδικά. 

Απαιτούμε να αθωωθούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες στην Θεσσαλονίκη!

Απαιτούμε επίσημη ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων από την Πρυτανεία!

Καλούμε σε φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25/2 στη 1μμ στην πλατεία Ελευθερίας".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ