Διαμαρτύρονται για τις "έκτακτες" συνεδριάσεις στο Δ.Αρχανών-Αστερουσίων

Διαμαρτύρονται για τις "έκτακτες" συνεδριάσεις στο Δ.Αρχανών-Αστερουσίων

Τί καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τις συνεχόμενες «έκτακτες» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους, Καρκαβάτσο Μανώλη, Χατζηγεωργίου Πάρη  και Γενετζάκη Γιώργο: 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή ακολουθεί απαράδεκτη τακτική, μέσω συνεδριάσεων «διά περιφοράς», «έκτακτες διά ζώσης» κλπ, υπακούοντας την ΠΝΠ λόγω κορονοϊού. Τα θέματα, τα οποία αφορούν σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών, όπως π.χ. πολεοδομικός σχεδιασμός, ανάγκη πρόσληψης εργαζομένων ορισμένου χρόνου, προμήθεια γάλακτος για εργαζομένους και άλλα, έρχονται εκπρόθεσμα, με διαδικασίες «παρωδία». Οι προσκλήσεις σύγκλησης των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και των συμβουλίων στις Επιχειρήσεις του Δήμου, όπως η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, πραγματοποιούνται τελευταία στιγμή, χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση από πλευράς της δημοτικής αρχής και ζητείται η τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων για λήψη αποφάσεων στα θέματα, με πιεστικό τρόπο, λόγω «λήξης» χρόνου. Στις περιπτώσεις στις οποίες ζητούνται διευκρινήσεις ή παραπάνω πληροφορίες πάνω στα θέματα προς ψήφιση από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, η δημοτική αρχή επικαλείται την έλλειψη προσωπικού στον Δήμο ή ρίχνει το «φταίξιμο» σε λάθη των υπαλλήλων.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κόντρα στην διαχρονική προσπάθεια υποστελέχωσης των Δήμων από πλευράς κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, για άμεσες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ιδιαίτερα μετά την περίοδο της νέας πανδημίας, οι απαιτήσεις σε μόνιμο προσωπικό, είναι αυξημένες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να βγάζει στην «σέντρα» με κάθε ευκαιρία τους εργαζόμενους στον Δήμο, φορτώνοντάς τους με ευθύνες, ενώ πραγματικοί υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι που ορίζονται από την διοίκηση!

Επιπρόσθετα, με τα απανωτά «έκτακτα» συμβούλια, η Δημοτική Αρχή, στην πράξη δεν επιτρέπει τη συζήτηση θεμάτων που θέλουν να φέρουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, πάρα μόνο του «έκτακτου θέματος» που η ίδια εισηγείται, μπλοκάροντας ουσιαστικά την πολιτική συζήτηση, αντιπαράθεση κλπ. Πρόκειται για απροκάλυπτη «φίμωση» όλων των υπόλοιπων απόψεων και θέσεων, για απαξίωση της λειτουργίας των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων.

Επιμένουμε πως οι συνεδριάσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται «διά ζώσης», με δυνατότητα παρουσίας πολιτών και μαζικών φορέων, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία, έγκαιρα και όχι ετεροχρονισμένα.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους στον Δήμο, καθώς και όλους τους δημότες, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από αυτή τη συμπεριφορά και να σταθούν απέναντι σ’ αυτή την διαδικασία!

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ