Διαμαρτύρονται οι αγρότες: Δεν κληθήκαμε στη σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες

Διαμαρτύρονται οι αγρότες: Δεν κληθήκαμε στη σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες

Τι αναφέρει σε επιστολή της η Παγκρήτια Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παραγωγής

Την έντονη δυσαρέσκειά της διατυπώνει η Παγκρήτια Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παραγωγής για τη μη συμμετοχή εκπροσώπου των αγροτών της Κρήτης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ με τους δημάρχους του νησιού, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των δασικών χαρτών.

Σε επιστολή της προς την ΠΕΔ Κρήτης, την Περιφέρεια και τους δημάρχους του νησιού αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Ενημερωθήκαμε για την σημερινή σας τηλεδιάσκεψη από τον τύπο και θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας ως προς αυτή την διαδικασία.

Το αντικείμενο της συζήτησης σας για τους δασικούς χάρτες είναι φλέγον και απασχολεί το σύνολο της υπαίθρου. Παραταύτα, δεν καλέστηκαν να παραβρεθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου.

Να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο 4015/ 2011, σε κάθε Δήμο νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του πρωτογενή τομέα μόνο ένας Αγροτικός σύλλογος ,ένας Κτηνοτροφικός σύλλογος και ένας σύλλογος Αλιέων που να έχει εναρμονιστεί με τον παραπάνω νόμο. Μέχρι σήμερα αυτό έχει γίνει πράξη μόνο σε 4 Δήμους της Κρήτης, παρ' όλες τις προσπάθειες μας τα τελευταία 10 χρόνια,  

Από τα παραπάνω, σας καλούμε να ορίσετε εκ νέου την συνεδρίαση σας, ώστε να λάβετε υπ’ όψιν σας τις θέσεις των νόμιμων αγροτικών φορέων της Κρήτης και όχι μεμονωμένων, μη σύννομων εκπροσώπων.

Σας καλούμε επίσης να συμβάλλετε τα μέγιστα ώστε να νομιμοποιηθούν / ιδρυθούν περισσότεροι Αγροτικοί Σύλλογοι σε επίπεδο Κρήτης,

Εκ των Δ.Σ.

Αγροτικοί Σύλλογοι
Σητείας , Τυμπακίου, Καντάνου- Σελίνου , Ιεράπετρας".

Διαβάστε επίσης:

Κοινή συνεδρίαση ΠΕΔ και δημάρχων για τους δασικούς χάρτες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ