Διανομή σακιδίων έκτακτης ανάγκης σε μαθητές σχολείων των Χανίων

Newsroom
Newsroom

Σήμερα σακίδια μοιράστηκαν σε μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Χανίων παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη

Στη διανομή σακιδίων έκτακτης ανάγκης σε περίπου 4.000 μαθητές δημοτικών σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, προχώρησαν το αυτοτελές γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του ΠΕΠ Κρήτης.

Σήμερα σακίδια μοιράστηκαν σε μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Χανίων παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στο να αποκτήσουν γνώσεις τα παιδιά για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια φυσική καταστροφή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Στέλιος Καλαϊτζάκης ανέφερε ότι η δράση ειναι πολύ σημαντική, καθώς στοχεύει στην ενημέρωση των παιδιών σε θέματα αυτοπροστασίας σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής.

Τα σακίδια που μοιράστηκαν στους μαθητές περιλαμβάνουν φακό, σφυρίκτρα, φυλλάδιο οδηγιών και μαγνητάκι ψυγείου με τα τηλέφωνα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσαν τους μαθητές για τις δράσεις που υλοποιεί. Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος τεχνικών υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης που ήταν παρών στην παράδοση των σακιδίων, αναφέρθηκε στίς γενικότερες δράσεις πολιτικής προστασίας του δήμου. Το «παρών» στην παράδοση των σακιδίων έδωσε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ