Διεθνές θερινό σχολείο από το ΙΘΑΒBΥΚ

Newsroom
Newsroom

​​​​​​​Οι συμμετέχοντες είναι από ολόκληρο τον κόσμο με 36 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 17 διακεκριμένους εισηγητές του χώρου της υπολογιστικής εξέλιξης.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΥΚ) του ΕΛΚΕΘΕ διεξάγει για έκτη φορά το διεθνές θερινό σχολείο με θέμα την "Υπολογιστική Μοριακή Εξέλιξη CoME 2023" ("Computational Molecular Evolution CoME 2023", https://meetings.embo.org/event/23-comp-evolution) το οποίο διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (EMBO, European Molecular Biology Organization) και διεξάγεται μεταξύ 7ης — 18ης Μαΐου 2023 στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Το θερινό σχολείο φιλοξενείται για 6η φορά από το ΙΘΑΒΒΥΚ και συν-χρηματοδοτείται από το Heidelberg Institute for Theoretical Studies (HITS) σε συνέχεια πέντε κύκλων μαθημάτων που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο ΕΛΚΕΘΕ (2010, 2012, 2014, 2016 και 2018) και επτά στο Wellcome Genome Campus με χρηματοδότηση του Wellcome Trust και συνδιοργανωτή το European Bioinformatics Institute, EBI (2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019 και 2022).

Οι συμμετέχοντες είναι από ολόκληρο τον κόσμο με 36 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 17 διακεκριμένους εισηγητές του χώρου της υπολογιστικής εξέλιξης. Η διεξαγωγή του θερινού σχολείου έχει συνδράμει αποφασιστικά στην καθιέρωση του ΕΛΚΕΘΕ ως κομβικής σημασίας κέντρου στην έρευνα της βιοποικιλότητας και της εξελικτικής βιολογίας.

Επιπλέον, στις 19 και 20 Μαΐου 2023 διεξάγεται και το ΕΜΒΟ Satellite Workshop με θέμα την "Πληροφορική της Βιοποικιλότητας" (Biodiversity Informatics) το οποίο χρηματοδοτείται από τον ΕΜΒΟ και διεξάγεται στο ΙΘΑΒΒΥΚ με ελεύθερη πρόσβαση κατόπιν εγγραφής. Η διημερίδα αυτή στόχο έχει τη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης της εγχώριας ερευνητικής κοινότητας με αυτή του εξωτερικού και των διακεκριμένων εισηγητών του θερινού σχολείου για τη μελέτη της βιοποικιλότητας.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ