Δικάζεται ως φυσικός αυτουργός της σφαγής του 23χρονου εκτελεστή

Δικάζεται ως φυσικός αυτουργός της σφαγής του 23χρονου εκτελεστή

Η Πακιστανική βεντέτα που εκτυλίχθηκε σε κρητικό έδαφος πριν ένα χρόνο

Μπορεί να επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την άγρια δολοφονία του νεαρού που πριν από χρόνια είχε εκτελέσει εν ψυχρώ τον δικό του ξάδερφο, όμως το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Λασιθίου αποφαίνεται ότι θα πρέπει να δικαστεί ως φυσικός αυτουργός στην ανθρωποκτονία του 23χρονου Πακιστανού, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί στις καλαμιές του Αλμυρού Αγίου Νικολάου, τον Φεβρουάριο του 2020.
Οι δράστες είχαν καταφέρει αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι και σφυρί στο κεφάλι και στο λαιμό του θύματος.

Μία υπόθεση που έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά βεντέτας καθώς ο 23χρονος, μέλος συμμορίας στη χώρα του, είχε εκτελέσει εν ψυχρώ δύο συμπατριώτες του, τους οποίους εκβίαζε για «προστασία». Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα, συνελήφθη στην Ελλάδα, ωστόσο οι Ελληνικές Αρχές έκριναν ότι δεν πρέπει να τον εκδώσουν στο Πακιστάν καθώς κινδυνεύει η ζωή του. Ένα μήνα πριν βρεθεί δολοφονημένος ο ξάδερφος ενός εκ των δύο θυμάτων είχε δώσει συνέντευξη, διαμαρτυρόμενος για τη μη έκδοση του δράστη. Τελικά τον Φεβρουάριο του 2020 ο 23χρονος βρέθηκε δολοφονημένος στον Άγιο Νικόλαο.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ξάδερφος μαζί με δύο ακόμα άτομα βρήκαν και σκότωσαν τον 23χρονο, παίρνοντας έτσι εκδίκηση. Προκύπτει ότι ο ξάδερφος ήταν στην Κρήτη και αναχώρησε από το νησί λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Υπάρχουν κρίσιμες μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ