Η συνεχιζόμενη απαγόρευση του κυνηγιού και οι ανάγκες των κυνηγόσκυλων

Η συνεχιζόμενη απαγόρευση του κυνηγιού και οι ανάγκες των κυνηγόσκυλων

Τι λέει στο Livetalks o Νικόλας Μοναστηριώτης, εκπαιδευτής σκύλων και κυνηγός

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των κυνηγών, που αδημονούν να ακούσουν από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι αίρονται οι απαγορεύσεις που τους αφορούν!

“Ζητάμε να μας ανοίξουν για να προπονήσουμε τα σκυλιά μας” είπε στο Livetalks ο Νικόλας Μοναστηριώτης, ο οποίος είναι εκπαιδευτής σκύλων κι ασχολείται – παιδιόθεν – με το κυνήγι.

“Δεν αξίζει να κυνηγήσεις αυτήν την περίοδο. Είναι έγκλημα να κυνηγήσεις τον λαγό στο χιόνι. Κανείς δεν θα πάρει το τουφέκι του. Ο κυνηγός ζητά την άρση για να βγάλει τα σκυλιά του να τρέξουν. Σεβόμαστε τα θηράματα, δεν τα ενοχλούμε. Είναι ο άγραφος νόμος που έχουμε, που δεν μας επιτρέπει να πάρουμε το τουφέκι. Όποιος παραβιάζει αυτό το ατυπο fair play βρίσκεται απέναντί μας”.

Πάνω σε αυτό, ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στις “τεράστιες ανάγκες” των κυνηγόσκυλων, που είναι ανάλογες με των αθλητών. Κι όσο να’ ναι, το να μην έχουν επαφή με το φυσικό τους περιβάλλον, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είμαστε στο περιθώριο! Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Το μόνο που θέλουμε είναι να ασκήσουμε τη νόμιμη δραστηριότητά μας” σχολίασε ο νεαρός κυνηγός. Και υπερασπίστηκε την αγαπημένη του ασχολία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς του ιού: “Δεν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον άνθρωπο, αλλά με τον δικό σου Θεό, που είναι η Φύση!”.
Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, υπήρξε μία πρόσκαιρη άρση των περιορισμών. “Άφησαν να κυνηγήσουμε εντός νομού, μία εβδομάδα. Κρατούσαμε μέτρα και ήμασταν σωστοί”.

Στην ίδια μοίρα με τους κυνηγούς βρίσκονται και οι ψαράδες.

“Δεν κινδυνεύει ο κόσμος. Απαιτούμε να ανοίξει το κυνήγι και το ψάρεμα, διότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Δεν γίνεται να κοπεί το κυνήγι και να επιτρέπεται το τένις και η πεζοπορία” ανέφερε ο κ. Μοναστηριώτης, ξεκαθαρίζοντας πως “στο κυνήγι δεν είναι πάμε να σκοτώσουμε. Το κυνήγι είναι ένα άθλημα, ένας τρόπος ζωής, για να σηκωθεί το ξημέρωμα, να βρεθείς έξω στη φύση. Κι αν βρεις θήραμα, έχει καλώς (...) Ο κυνηγός δεν κερδίζει χρήματα. Πάμε στο κυνήγι για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση. Αυτός που πουλάει θήραμα δεν είναι κυνηγός, τον έχουμε απέναντί μας”.

Ο κ. Μοναστηριώτης αναφέρθηκε επίσης στην εκπαίδευση των σκύλων και στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, μέσα στην καραντίνα.


Ακούστε το ηχητικό:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ