Δίκη: Αυτά τα ονόματα επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου

Newsroom
Newsroom

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ισόβια

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου σε 67χρονο Κρητικό (με καταγωγή από Ηράκλειο) για τη δολοφονία του 76χρονου κτηνοτρόφου Στέλιο Τσαπάκη, στις 31 Ιανουαρίου του 2012.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί δολοφονημένος από το γιο του, μέσα σε στεγασμένο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας, στον Καβρό Αποκορώνου. Το θύμα είχε δεχθεί έναν πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα, ενώ έφερε κακώσεις στο κεφάλι από χτυπήματα που προηγήθηκαν της ανθρωποκτονίας. Επιπλέον στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών για την πράξη της ληστείας (που αφορά σε οπλισμό).

Είναι ενδιαφέρον ότι ο 67χρονος φυγοδικούσε για μία δεκαετία αφού το 2013 εξαφανίστηκε από προσώπου γης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ίσως είχε διαφύγει ακόμα και στο εξωτερικό. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο της Ασφάλειας Χανίων. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι το στίγμα του τηλεφώνου του τον τοποθετούσε στον τόπο του εγκλήματος, αν και ο ίδιος είχε προβάλλει τον ισχυρισμό ότι απουσίαζε εκτός Κρήτης.

Τελικά, δέκα χρόνια μετά το έγκλημα, εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο στα Άνω Λιόσια και συνελήφθη βάσει του εντάλματος που εκκρεμούσε. Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2022 και τελικά κάθισε αυτές τις ημέρες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου οπότε και κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να ομολογήσει τη φυσική παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος, «χρέωσε» όμως τη δολοφονία του κτηνοτρόφου σε δύο Αλβανούς, τους οποίους αποκάλεσε ως «Μάξιμο» και «Αυγουστίνο». Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, αναγκάστηκε να αποστασιοποιηθεί και να εξαφανιστεί. Ισχυρισμοί όμως που δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους.

Την πολιτική αγωγή εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ. Παντελής Φουρφουλάκης και Γιώργος Περάκης.

Το θύμα έφερε τυφλό τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Η βολίδα, μικρού διαμετρήματος, είχε «σφηνωθεί» στην σπονδυλική στήλη. Ο θάνατος του κτηνοτρόφου είχε αποδοθεί σε γενική καταπληξία λόγω τραυματικής ρήξης της αορτής. Του πυροβολισμού προηγήθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο με κάποιο ξύλινο ή μεταλλικό αντικείμενο. Ο 76χρονος νωρίτερα ήταν στο καφενείο όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που τον οδήγησε στο ποιμνιοστάσιο του. Εκεί πια συνάντησε το δολοφόνο του.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ