Δίκη προπονητή Taewkodo: Σήμερα η απόφαση - Τι πρότεινε η εισαγγελέας

Newsroom
Newsroom

Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη.

Την ενοχή του 47χρονου προπονητή Taewodo για τέσσερα από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα και για τέσσερα πλημμελήματα πρότεινε νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του προπονητή με τα χρυσά μετάλλια,ο οποίος φέρεται μεταξύ άλλων να απαιτούσε μασάζ από ανήλικους αθλητές του διαφορετικά τους περίμεναν καψώνια και τιμωρία.

Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη.  “Επέλεγε θύματα που ήξερε ότι δεν θα τον αμφισβητούσαν σε καμία περίπτωση».
Όπως ανέφερε, δεν έγινε πρόταση για μασάζ σε όλους . Ακόμα τόνισε ότι δεν ηταν εύκολο για τους ανήλικους αθλητές να βγουν και να μιλήσουν καθώς αυτό που υπέστησαν, το έπαθαν από τον προπονητή τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν και τον είχαν ψηλά στην συνείδηση τους. Με βάση την εισαγγελική αγόρευση, προτείνεται η αθώωση του κατηγορουμένου για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για το αδίκημα της παρουσίασης στους ανήλικους πορνογραφικού υλικού και για διαφορες άλλες πράξεις.

Όπως προαναφέρθηκε, από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα, πρότεινε ενοχή για τέσσερα ( αφορούν τεσσερις ανήλικους αθλητές) ενώ για τα αλλά τέσσερα πρότεινε τη μεταβολή τους σε πλημμελήματα, υποστηρίζοντας οτι κατά την κρίση της Εισαγγελικής Αρχής υπάρχει ποινική διαβάθμιση.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ το Δικαστήριο στη συνέχεια αποσύρθηκε σε διάσκεψη για την έκδοση απόφασης. 

 

Δείτε επίσης:

Δίκη προπονητή Taewkodo: «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί έγινα μητέρα και επιτέλους πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Δικάζεται ο προπονητής Taekwondo που φέρεται να απαιτούσε ...μασάζ

Υπόθεση προπονητή: «Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις..»

Κακουργηματική δίωξη στον 46χρονο προπονητή - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ