"ΔΗ.ΚΙ.Ο. - Επιλογή Ευθύνης"

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση ΔΗ.ΚΙ.Ο. με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.), με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφέρει:

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 διεξάγονται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) διεκδικεί για ακόμη μια φορά την ψήφο των οικονομολόγων μελών του Ο.Ε.Ε.. 

Τον Δεκέμβριο του 2019, οι οικονομολόγοι, μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους προς την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο., εκλέγοντάς την πρώτη δύναμη με ποσοστό άνω του 38%. Σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων ετών μεσολάβησαν μία σειρά από γεγονότα που διατάραξαν την παγκόσμια κοινωνία και αύξησαν σημαντικά τον φόρτο εργασίας των οικονομολόγων και των λογιστών-φοροτεχνικών. Τότε, η Διοίκηση του Ο.Ε.Ε. στάθηκε δίπλα στα μέλη της, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους με μία σειρά από παρεμβάσεις, προτάσεις και δράσεις, αναβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο του Ο.Ε.Ε. και στηρίζοντας την κοινωνία. 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023,  η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των μελών του Ο.Ε.Ε., για να συνεχίσει το έργο του στην άξια εκπροσώπηση των μελών του και να διατηρήσει ο Φορέας την υπεύθυνη διαδρομή που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023 στηρίζω ΔΗ.ΚΙ.Ο. στο 14ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αναδείξουν το Οικονομικό Επιμελητήριο ως πρωταγωνιστή και σε τοπικό επίπεδο!

Η στήριξη στη ΔΗ.ΚΙ.Ο. αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας, αλλά ταυτόχρονα μας βαραίνει με το αίσθημα της ευθύνης να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα των μελών μας.  Έχουμε τη θέληση, τη γνώση αλλά κυρίως την εμπειρία! ΔΥΝΑΤΗ ΔΗ.ΚΙ.Ο. σημαίνει ΔΥΝΑΤΟ Ο.Ε.Ε. και γι’ αυτό η ψήφος στη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων είναι Επιλογή Ευθύνης!

 

Οι υποψήφιοι μας

Στην Ανατολική Κρήτη στο 14ο Περιφερειακό Τμήμα, το ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΚΙ.Ο. απαρτίζεται από λογιστές φοροτεχνικούς,  ικανά και καταρτισμένα στελέχη επιχειρήσεων, μελετητές σε αναπτυξιακά προγράμματα, καταρτισμένα και έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι:

 
 1. ΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΚΟΣΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Υποψήφιος ΣτΑ)
 2. ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 3. ΕΥΣΤΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφια Τοπικής Διοίκησης)
 4. ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Υποψήφια Τοπικής Διοίκησης)
 5. ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ( Υποψήφια ΣτΑ)
 6. ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος ΣτΑ και Τοπικής Διοίκησης)
 7. ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ( Υποψήφια ΣτΑ)
 8. ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 9. ΜΟΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 10. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 11. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 12. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ( Υποψήφιος ΣτΑ)
 13. ΧΕΙΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Υποψήφιος ΣτΑ και Τοπικής Διοίκησης)
 14. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΗΝΑ (Υποψήφιος Τοπικής Διοίκησης)
 15. ΨΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( Υποψήφιος ΣτΑ)

Απολογισμός Έργου την προηγούμενη τετραετία.

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων είναι η μόνη παράταξη η οποία έχει αποδείξει ότι αποτελεί τη μοναδική ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τη διοίκηση του Φορέα μας.

Με την ΔΗ.ΚΙ.Ο. στην ηγεσία του Φορέα έχουν επιτευχθεί πολλά. Ανάμεσά τους είναι:

- Η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του εσωτερικού ελεγκτή και η ανάθεση στο Ο.Ε.Ε. του μητρώου εσωτερικών ελεγκτών του ιδιωτικού τομέα. 

-Η τήρηση του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Οικονομολόγων Ελεγκτών & του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Οικονομολόγων Αξιολογητών από το ΟΕΕ.

- Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του προγράμματος ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών – φοροτεχνικών.

- Η έκδοση 60.000 δωρεάν σύγχρονων ψηφιακών υπογραφών απομακρυσμένης πρόσβασης τριετούς διάρκειας για τα μέλη του ΟΕΕ και τους λογιστές-φοροτεχνικούς.

- Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες DigiOEE για λογιστές-φοροτεχνικούς και οικονομολόγους από το ΟΕΕ

- H υλοποίηση του προγράμματος «Διαδραστικός μηχανισμός πληροφόρησης των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες ευνοϊκών οικονομικών ρυθμίσεων και χρηματοδότησης από δράσεις κρατικών ενισχύσεων»

- Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης & πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων μισθωτών οικονομολόγων / Εσωτερικός Ελεγκτής & Διαχειριστής Αφερεγγυότητας

- Η συμφωνία του ΟΕΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για:

1.Αλλαγή στα όρια υποβολής δηλώσεων (από 50.000 σε 30.000),

2.μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων για το τέλος του επόμενου μήνα σε περίπτωση ασθένειας ή εγκυμοσύνης,

3.Μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων για το τέλος του μεθεπόμενου μήνα σε περίπτωση θανάτου

- Η ένταξη του ΟΕΕ ως φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Έξυπνη Μεταποίηση», που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων από 250.000 ευρώ μέχρι 6 εκατ. ευρώ πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου της βιομηχανίας.

 

 

Στόχοι για την επόμενη τετραετία σε Κεντρικό Επίπεδο

 

Τα μέλη του ΟΕΕ και οι λογιστές-φοροτεχνικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά μια σειρά από δυσκολίες στην άσκηση του επαγγέλματός τους, οι οποίες προκύπτουν κυρίως από εξωγενείς κρίσεις που διαταράσσουν την κανονικότητα και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

 

Γι' αυτό το λόγο η ΔΗ.ΚΙ.Ο. έχει προγραμματίσει μία σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις, που σκοπό έχουν την διευκόλυνση των μελών μας και των λογιστών-φοροτεχνικών. Συγκεκριμένα,

- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ηλεκτρονική διασύνδεση του μητρώου του ΟΕΕ με άλλα δημόσια μητρώα, όπως το ΓΕΜΗ, για ταχύτερη διεκπεραίωση υποθέσεων και διαφάνεια

- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αναβάθμιση του ρόλου του οικονομολόγου μελετητή, μέσω της θεσμοθέτησης του επαγγέλματός τους

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την αξιοποίηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΕΕ, αλλά και των μελών μας και των επιχειρήσεων

- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ΟΕΕ σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της υψηλής ποιότητας ερευνητικών αποτελεσμάτων με την πραγματική οικονομία

-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ έμπρακτα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αυτοματοποίηση διαδικασιών της καθημερινότητας των λογιστικών γραφείων και των λογιστών – φοροτεχνικών, με κατάλληλες δράσεις και χρηματοδοτούμενα προγράμματα

-ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ συμμετοχή σε αναπτυξιακά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που στοχεύουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και στην προσέλκυση επενδύσεων

-ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ Δράσεις ενίσχυσης της οικονομικής παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, με τον χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό να αποτελεί σημαντικότατη πρόκληση της επόμενης μέρας

-ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του ΟΕΕ, ως επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας στα θέματα της οικονομίας, μέσω της κατάθεσης επιστημονικών προτάσεων, αξιόπιστων μελετών και τεκμηριωμένων θέσεων.

 

10 Στόχοι για το ΟΕΕ/ΤΑΚ για τα επόμενα 4 Χρόνια.

 

1.Ετήσια διοργάνωση Ημέρας Καριέρας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα της Ελλάδος με στόχο την Απορρόφηση των εν ενεργεία ανέργων και την Προσέλκυση εργαζομένων για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

2.Άμεση συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξει προσανατολισμός των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στην ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Ύπαιθρο για την δημιουργία Πράσινων Υποδομών & Έξυπνων Ψηφιακών Επιχειρήσεων στους τομείς Τουρισμού-Υπηρεσιών-Εμπορίου.

3.Επέκταση του Κριτηρίου της Εντοπιότητας σε Διορισμούς σε Δ.Ο.Υ. και Δημόσιες Υπηρεσίες του Ν. Λασιθίου για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του νομού.

4.Συμμετοχή του ΟΕΕ/ΤΑΚ στην Σύνταξη Προϋπολογισμών Δήμων και Περιφέρειας σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

5.Δημιουργία από το  ΟΕΕ/ΤΑΚ Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ανταλλαγής Πόρων μεταξύ των επιχειρήσεων της Κρήτης στα πλαίσια ενίσχυσης της Κυκλικής Οικονομίας και Οικονομίας Διαμοιρασμού, στη διαχείριση των αποβλήτων και στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των εταιρειών.

6.Διενέργεια Σεμιναρίων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικονομίας Διαμοιρασμού.

7.Διασταύρωση του Γ.Ε.ΜΗ. με το Μητρώο Λογιστών Α’ Τάξης του ΟΕΕ ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα όρια δικαιώματος υπογραφής των λογιστών.  

8.Ενεργή Συμμετοχή του ΟΕΕ/ΤΑΚ στην Αξιοποίηση του Οικοπέδου του Αεροδρομίου στην Ν. Αλικαρνασσό όταν μεταφερθεί στο Καστέλι.

9.Συνεργασία των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ με το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα ανάδειξης και προώθησης της καινοτομίας στις επιχειρήσεις.

10.Στενότερη συνεργασία με το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιαμόρφωση πολιτικών που συμβάλουν στην Κοινωνική Ένταξη.

 

Παρακάτω θα δείτε

Τον Απολογισμό του έργου μας σε Κεντρικό Επίπεδο.

Δείτε εδώ  https://bit.ly/3Nat6eq

 

Τους Στόχους της ΔΗ.ΚΙ.Ο για την επόμενη τετραετία σε Κεντρικό Επίπεδο.

Δείτε εδώ https://bit.ly/4a76qpw

 

Τους Στόχους της ΔΗ.ΚΙ.Ο για την επόμενη τετραετία σε Τοπικό Επίπεδο.

Δείτε εδώ  https://bit.ly/3RuU6rI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ