Δήμος Πλατανιά: Μείωση ανταποδοτικών τελών

Σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (επί των παρόντων), με εισήγηση του Δημάρχου κου Ιωάννη Μαλανδράκη,  αποφασίσθηκε να διατηρήσει για μια ακόμη χρονιά αμετάβλητους τους γενικούς συντελεστές των Δημοτικών Τελών.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια απόφασή του, αποφάσισε να υπάρξει μια γενναία μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως οι Πολύτεκνοι, οι Τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ, οι Μονογονεϊκές οικογένειες.

Η μείωση των ανταποδοτικών τελών, παρά τις δυσχερείς συνθήκες που βιώνουμε λόγω Covid-19, κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα από την καλύτερη δυνατή διαχείριση των εσόδων και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος προχώρησε σε πλήρη απαλλαγή και όχι αναστολή των Δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που τέλεσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, λόγω Covid-19, για τρεις μήνες την τρέχουσα περίοδο.

Η ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών, στοχεύει αφενός στην υποστήριξη των ευπαθών ομάδων καθώς και των κοινωνικά εχόντων ανάγκη, αλλά και αφετέρου λειτουργεί ως επιβράβευση σχεδόν στο σύνολο (λόγω των υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων που τέθηκαν) των ομάδων των δημοτών μας, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά στην μείωση της υπογεννητικότητας που αποτελεί μείζον πρόβλημα. 

Πιο αναλυτικά η μείωση των ανταποδοτικών τελών, για τρίτεκνους,  ΑμεΑ, Μονογονεϊκές οικογένειες είναι σε ποσοστό 40% και για οικογενειακά εισοδήματα έως 30.000,00€, ενώ  για πολύτεκνους 50% μείωση και για οικογενειακά εισοδήματα έως 40.000,00€. 

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μετέφερε στην Οικονομική Επιτροπή, την έγκριση μείωσης  Ανταποδοτικών Τελών  για  τους ωφελούμενους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατά περίπτωση εφόσον τηρούνται τα κριτήρια.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ