Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Λιμένα Χερσονήσου

Newsroom
Newsroom

Σέγκος : Εξασφαλισμένες οι πιστώσεις για την υλοποίηση των παρεμβάσεων

Οραματικές, όπως ανακοινώθηκε, παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το status quo του Λιμένα Χερσονήσου μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και η υλοποίηση των έργων θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή. 

Οι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί και τα έργα περιλαμβάνουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική της δραστηριότητα.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής κ.α. ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πρότυπα ενός σύγχρονου λιμένα.

«Είναι το επιστέγασμα στρατηγικού σχεδιασμού και στοχευμένου αναπτυξιακού οράματος από τη δημοτική αρχή Χερσονήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων, η βούληση της δημοτικής μας αρχής και το όραμά μας για το αύριο αποτελούν εγγυήσεις υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Λιμένα Χερσονήσου με παρεμβάσεις πλήρους αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Παρλαμάς σημείωσε : «Το έργο ανάπλασης θα προσδώσει ένα νέο χαρακτήρα στο λιμάνι Χερσονήσου, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία χρήσεων και δράσεων, αποκαθιστώντας τη σύνδεση της θάλασσας με τον ιστό της πόλης, αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό πλούτο και αυξάνοντας τις θέσεις ελλιμενισμού στα πρότυπα ενός σύγχρονου λιμένα, ενδυναμώνοντας το τουριστικό προϊόν, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της περιοχής».

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε ο διαγωνισμός ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης  «Μελέτης ανάπλασης,  αντιδιαβρωτικής προστασίας χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασία λιμένα έναντι προσάμμωσης» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου.

Η  μελέτη αφορά στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής της  Χερσονήσου και ειδικότερα του παραλιακού  μετώπου του Λιμένα Χερσονήσου που οριοθετείται από τη συμβολή των οδών  Ν.Νεάρχου – Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αγίας Παρασκευής. 

Η μελέτη χρηματοδοτείται το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση του συνολικού project από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 8.000.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ