Διώξεις στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης - Διαδήλωση, την Τετάρτη

Διώξεις στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης - Διαδήλωση, την Τετάρτη
Newsroom
Newsroom

Διαδήλωση την Τετάρτη, στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων

Τις ποινικές διώξεις φοιτητών για παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων ζητά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Χανίων. Με τις ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκαν 8 συνδικαλιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και οι Πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

Στη σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου γίνεται λόγος για "εξωφρενικές και κατασκευασμένες κατηγορίες που εξετάζονται, δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής σκευωρίας που στήθηκε κατευθείαν από την κυβέρνηση για να στοχοποιήσουν τους αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης και να σπείρουν την τρομοκρατία στην αγωνιζόμενη νεολαία. Η προκαταρκτική εξέταση αφορά το κακούργημα της αρπαγής κατά συναυτουργία και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής ειρήνης! Φοιτητές και φοιτήτριες απειλούνται με διώξεις για κακούργημα με ποινές δεκαετούς κάθειρξης για μια παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου. Μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων βαφτίστηκε «ομηρία» και «αρπαγή του Κοσμήτορα» σε μια πρωτοφανή σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση βρίσκοντας συνεργάτες μειοψηφία εγκάθετων καθηγητών, που δεν δίστασαν να συμπράξουν στη σκευωρία της Κεραμέως παρέχοντας συνδρομή για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία στην ασφάλεια με «υπόδειξη υπόπτων φοιτητών» λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας".

συνεντευξη

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η πρωτοφανής αυτή στοχοποίηση αγωνιστών, συνδικαλιστών, νεολαίων και των φοιτητικών συλλόγων δεν έχει προηγούμενο μετά τη δικτατορία. Αποτελεί μία ακόμη στημένη υπόθεση στη στρατηγική της έντασης, καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησης για την επιβολή αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο των πανεπιστημίων και για να επιβάλει σιωπητήριο στη νεολαία. Στόχος είναι όχι μόνο να καμφθεί το φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και συνολικά κάθε νέος και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται απέναντι στην αδικία.

Στο πρόσωπο των 8 συμφοιτητών και συμφοιτητριών μας διώκεται το ελεύθερο, δημόσιο πανεπιστήμιο, οι αγωνίες μιας ολόκληρης γενιάς για μια καλύτερη ζωή, οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, να είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που σέρνονται αναίτια στα δικαστήρια και απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές μαζικά, για καθαρά πολιτικές διώξεις και με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας σε συνεργασία με την ασφάλεια αλλα και την εμπλοκη του Ιδρύματος. Τους καλούμε να μην το επιτρέψουν και να μη γίνουν μέρος αυτής της εκτροπής.

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, συνδικάτο και σωματείο, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο να καταγγείλει την εξωφρενική σκευωρία σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να πλαισιώσει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η νεολαία, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα θα υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες. Οι σκευωρίες θα καταπέσουν!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 στη 13:00, στο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ