Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Χανιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Newsroom
Newsroom

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Στέρνες - Μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Ταυτόχρονες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στα Αστερούσια Όρη, στην Π.Ε. Ηρακλείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει σπεύσει επιχειρώντας για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Μία φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Χάρακα προς τους Παρανύμφους και η δεύτερη και πάλι στην περιοχή του Χάρακα, αλλά προς τις Στέρνες.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας, η φωτιά στις Στέρνες είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο παρέμενε μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους. Εξάλλου, στους Παρανύμφους η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση με την Πυροσβεστική να εκτιμά ότι σύντομα θα έχει τεθεί και αυτή υπό μερικό έλεγχο. 

Την ίδια ώρα, όμως, σε ύφεση βρίσκεται και η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Μάζας και Τεμενίων στον δήμο Καντάνου Σελίνου, στα Χανιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό της Λιβάδας. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα της ΔΠΥ Χανίων, και 2 πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ.
Στο μέτωπο στα Χανιά μετέβη και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς.

Πυρκαγιά Χανιά

Πυρκαγιά Χανιά

Αστερούσια φωτιά

Υπενθυμίζεται ότι, μετά και την παράταση που είχε δοθεί, η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη έληξε στις 15 Νοεμβρίου και πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη καύση. Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εφιστούν την προσοχή σε όλους, επισημαίνοντας ότι οι καύσεις για τα ξερόχορτα και τα υπολείμματα των καλλιεργειών μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες για το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς.

Αστερούσια φωτιά

Αστερούσια φωτιά

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την 
Κρήτη, τα Χανιά  και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ