Δολωματικοί ψεκασμοί του δάκου στην Π.Ε. Ηρακλείου

Δολωματικοί ψεκασμοί του δάκου στην Π.Ε. Ηρακλείου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας, την Παρασκευή 25/09/2020, στις παρακάτω τοπικές κοινότητες του Δήμου Μινώα: Ίνι, Άνω και Κάτω Καστελλιανά. 

Την Παρασκευή 25-09-2020 θα γίνει ο 5ος γενικός ψεκασμός στα Δ.Δ  Αμαριανό, Αποστόλοι, Αρχάγγελος, Ασκοί, Γεράκι, Ευαγγελισμός, Καρουζανά, Κασταμονίτσα, Καστέλλι, Λιλιανό, Λύττος, Μαθιά, Πολυθέα

Την Παρασκευή 25-09-2020, ο 4ος γενικός) στο δ.δ Σμαρίου. (Ο ψεκασμός γίνεται  με την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης σύμφωνα με την 1029/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης

Ο πέμπτος ψεκασμός γίνεται  με την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης σύμφωνα με την 1145/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακόμα, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 26-9-2020   θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Απεσωκάρι, Βασιλικά Ανώγεια, και Πλώρα, καθώς και ο τέταρτος ψεκασμός στα Δ.Δ. Βασιλική και Μιαμού του Δήμου Γόρτυνας.

Επίσης, την Πέμπτη 24-9-2020 ξεκίνησε ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Πηγαϊδάκια, και την Παρασκευή 25-9-2020 θα ξεκινήσει ο  τέταρτος γενικός ψεκασμός στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ