Γιατί ενοχλήθηκε το ΚΚΕ με την "ευρωπαϊκή ειρήνη" της Κνωσού

Γιατί ενοχλήθηκε το ΚΚΕ με την "ευρωπαϊκή ειρήνη" της Κνωσού

Η απάντηση του Ν.Μανουσάκη

Τη δική του εκδοχή για τη συμβολική «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ειρήνης» (Δείτε ΕΔΩ) που πρότεινε η περιφέρεια Κρήτης έδωσε μιλώντας στα LIVETALKS ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Μανουσάκης.

Ο Ρεθυμνιώτης σύμβουλος αντέδρασε για μια ακόμη φορά στον συμβολισμό της συμφωνίας που υπεγράφη στις 10 Μαιου 1945 στη βίλα Αριάδνη της Κνωσού και μίλησε για περίεργο χρόνο που διάλεξε η πλειοψηφία να φέρει το θέμα στο Σώμα.

«Ζητήσαμε αναβολή για μια διά ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου , ούτε αυτό το δέχτηκαν» είπε και μίλησε για «συνδιαλλαγή που έγινε στην Κνωσό και όχι για συμφωνία» μεταξύ των ιμπεριαλιστών Εγγλέζων, της αστικής ελληνικής τάξης και των Γερμανών». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως όταν επισημάνθηκε στον κ.Μανουσάκη ότι το 1992 η ίδια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου ψηφίστηκε ομόφωνα και από τους αριστερούς της εποχής απάντησε αμφισβητώντας ότι υπήρξαν αριστεροί εκείνοι που ψήφισαν αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στα LIVETALKS είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε την πρόταση για να καθιερωθεί η 10η Μαιου ως μέρα ευρωπαικης ειρήνης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης. (Δείτε ΕΔΩ)

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ