Δωρεάν Ψηφιακά Βιβλία από το eBooks4Greeks.gr

Δωρεάν Ψηφιακά Βιβλία από το eBooks4Greeks.gr

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Κρήτη

Στην ψηφιακή εποχή μας μπορούμε να αποκτήσουμε βιβλία που επιθυμούμε σε ηλεκτρονική μορφή πολύ εύκολα και γρήγορα. Να τα αγοράσουμε γρηγορότερα και φθηνότερα απ’ ό,τι στην έντυπη μορφή και να τα διαβάσουμε κατευθείαν από τον υπολογιστή ή το κινητό μας. Αν, μάλιστα, επισκεφθούμε τη βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr, θα τα αποκτήσουμε και εντελώς δωρεάν! 

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που απ’ το 2010 προσφέρει νόμιμα δωρεάν αναγνώσιμα και ηχητικά βιβλία, τα οποία είναι ελεύθερων δικαιωμάτων ή παραχωρούνται από τους συγγραφείς και τους εκδότες τους. Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Κρήτη και μέσω του διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα σε αναγνώστες από όλον τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά βιβλία στην ελληνική γλώσσα.

Κάνοντας μια περιήγηση στη βιβλιοθήκη, βρίσκουμε κλασικά βιβλία και Audiobooks μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όπως των Παπαδιαμάντη, Βιζυηνού, Πηνελόπης Δέλτα, Μαρίας Πολυδούρη, Καρυωτάκη, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ιούλιου Βερν, Βίκτωρα Ουγκώ, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, Τζωρτζ Όργουελ, Μολιέρου κ.ά. Ακόμη, βρίσκουμε βιβλία πολλών διαφορετικών κατηγοριών: λογοτεχνία, αρχαία ελληνική γραμματεία, επιστήμες, καλές τέχνες, πληροφορική κ.ά. Επιπλέον, βρίσκουμε πολλά εκπαιδευτικά συγγράμματα και βοηθήματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για το Δημοτικό υπάρχουν βοηθήματα για τα βασικότερα μαθήματα, όπως της Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού, Μαθηματικών Ε΄ Δημοτικού, Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού και Μαθηματικών Στ΄ Δημοτικού. Για το Γυμνάσιο αναφέρουμε ενδεικτικά τα βοηθήματα Μαθηματικών και για τις τρεις τάξεις: Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου, Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου, Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου

Έμφαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks δίνεται επίσης στο παιδικό βιβλίο, όπου συναντάμε αγαπημένα αναγνώσματα για παιδιά όλων των ηλικιών από κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, όπως το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, «Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά» της Χάριετ Μπίτσερ Στόου, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο Μαστρο-Ζαχαρίας» του Ιουλίου Βερν κ.ά.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα: Όλα τα βιβλία και τα κείμενα της βιβλιοθήκης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για προσωπική χρήση ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μπορείτε να επικοινωνείτε και να γίνεστε φίλοι της βιβλιοθήκης στο facebook και στο twitter.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ