Δώρο ζωής από την Αθήνα στην Κρήτη, για έναν υπερήλικα σκύλο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Ο σκύλος ακολουθεί πάντα το αφεντικό του και τον βοηθάει στις αγροτικές εργασίες!

«Με όλη μου την καρδιά έστειλα το αναπηρικό αμαξίδιο για τον Ρούντι, τον πιστό σκύλο του κ. Μανώλη, στο Ηράκλειο Κρήτης».

«Δε θέλω χρήματα, συγκινήθηκα από την ιστορία τους» λέει στο Cretalive o κ. Βασίλης Τσιγκούρας, κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα, από το Ίλιον της Αττικής.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ήταν πριν λίγα χρόνια, σ’ ένα χωράφι στις Δαφνές. Ο ηλικιωμένος κ. Μανώλης είχε πάει μαζί με τον υπερήλικα σκύλο του να κόψει κλαδιά. Κάποια στιγμή ενώ έκοβε κλαδιά από μία ελιά, που βρίσκονταν στην άκρη της ρεματιάς, γλίστρησε και έπεσε στο πρανές μαζί με τα κλαδιά. Τότε ο σκύλος, πίστος σύντροφος της ζωής του, "γλίστρησε" κι εκείνος στο πρανές για να προστατεύσει, να κρατήσει συντροφιά αλλά και να δώσει κουράγιο στο αφεντικό του μέχρι να ανέβει ξανά τη μικρή πλαγιά και να συνεχίσει την δουλειά του.

Ο κ. Μανώλης από τα Καμίνια Ηρακλείου μεγαλώνει τον Ρούντι από τριών μηνών, «τον έχω σαν παιδί μου, δεν τον ξεχωρίζω από τα τρία μου παιδιά μου» δηλώνει με περηφάνια στο Cretalive.

«Και το χειμώνα, που δεν είναι προσβάσιμος ο δρόμος, ενώ τραβάω τα κλαδιά στο χωράφι έρχεται κι εκείνος, τα πιάνει με το στόμα του και με βοηθάει να τα τραβήξουμε μαζί. Μπορεί να είναι υπερήλικας πια -19 χρονών- αλλά τα μπροστινά του πόδια έχουν απίστευτη δύναμη ακόμα. Τα πίσω αδυνάτισαν όπως του γέρου ανθρώπου και δεν τον βαστούν πια», λέει ο κ. Μανώλης.

Ο φύλακας άγγελος του Ρούντι και του κ. Μανώλη

Ο κ. Μανώλης σηκώνει τα πίσω πόδια του υπερήλικα σκύλου του για να τον πάει βόλτα καθημερινά. Με αυταπάρνηση και ανεξάντλητη αγάπη ο ένας είναι ο ακούραστος συνοδοιπόρος του άλλου παρότι τους τελευταίους έξι μήνες ο Ρούντι κινείται με μεγάλη δυσκολία.

Κάπως έτσι η ιστορία του Ηρακλειώτη φιλόζωου με τον ανήμπορο σκυλάκο ξεπέρασε τα όρια της Κρήτης. Μέσα από ένα βίντεο στο διαδίκτυο έφθασε στον κ. Βασίλη Τσιγκούρα, από το Ίλιον.

Ο Βασίλης Τσιγκούρας, άφησε ένα σχόλιο κάτω από μία ανάρτηση, στην οποία έλεγε ότι ο ίδιος κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα και ότι θα ήθελε να προσφέρει ένα τέτοιο εντελώς δωρεάν στον κ. Μανώλη και τον Ρούντι.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον Ηρακλειώτη μαχητή της ζωής επικοινώνησαν με τον κ. Τσιγκούρα και τους έφεραν σε επαφή.

Μέσα σε μόλις δύο μέρες, από τη στιγμή που έμαθε την ιστορία των δύο "φίλων" από το Ηράκλειο, ο Βασίλης Τσιγκούρας κατασκεύασε το αναπηρικό αμαξίδιο για τον Ρούντι και αμέσως κατευθύνθηκε προς το πρακτορείο από όπου το έστειλε αφιλοκερδώς στην Κρήτη.

amaxidio

Το δώρο και η αντιπροσφορά από τον Κρητικό αποδέκτη

Το αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει περίπου 280-300 ευρώ, ανάλογα με το βάρος του κάθε σκύλου. Ο Κρητικός κ. Μανώλης δέχθηκε με ευγνωμοσύνη την προσφορά από τον Βασίλη Τσιγκούρα.

Όμως, μέσα από το Cretalive, επιθυμεί να κάνει γνωστή και την δική του προσφορά προς την κοινωνία:  

«Ασχολούμαι από μικρός με την κατασκευή ξυλόσομπας και θα κάνω κάτι ανάλογο να το διαθέσω δωρεάν, χωρίς χρήματα, σε Σύλλογο ή Φιλοζωική Οργάνωση με σκυλιά. Μακάρι ο Ρούντι να ζήσει όσα χρόνια μπορεί, εγώ θα τον έχω πάντα δίπλα μου σαν παιδί μου» καταλήγει με συγκίνηση ο κ. Μανώλης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανώλης δεν επιθυμεί καμία περαιτέρω οικονομική ενίσχυση ούτε επιθυμεί να δοθεί περαιτέρω δημοσιότητα στο θέμα του. Για το λόγο αυτό οι φωτογραφίες του Cretalive προέρχονται από το αρχείο του κ. Βασίλη Τσιγκούρα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ