Δοξαστάκης για σεισμόπληκτους: Πολλά και σύνθετα τα προβλήματα, να μην γίνουν χρονίζοντα

Δοξαστάκης για σεισμόπληκτους: Πολλά και σύνθετα τα προβλήματα, να μην γίνουν χρονίζοντα

Μιλώντας στο Livetalks, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός από καμία πλευρά.

Την ανάγκη να υπάρχει συνεχής εγρήγορση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να ομαλοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα και όσο γίνεται καλύτερα η κατάσταση, στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές του Ηρακλείου, υπογράμμισε ο  Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, μιλώντας στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1

Με αφορμή τόσο την νέα κάθοδο κυβερνητικού κλιμακίου την ερχόμενη Παρασκευή, όσο και την έκδοση του ΦΕΚ για την κατάθεση φακέλων από τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις, ο κ. Δοξαστάκης τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και στόχος είναι να δοθούν λύσεις όσο το δυνατό συντομότερα. 
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί στην Κρήτη ό,τι έγινε στην περιοχή των Γρεβενών, όπου 25 χρόνια μετά τον εκεί σεισμό, μόλις πριν λίγες ημέρες, είχαμε απομάκρυνση του τελευταίου τροχόσπιτου!

"Πολύ σοβαρό και διαρκές πρόβλημα το θέμα της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων" επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, που στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι οι πολλές και ποικίλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δημιουργούν κι ένα πολύπλοκο τοπίο σε ότι αφορά τις κρατικές κινήσεις για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις. 

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Δοξαστάκης στον Κώστα Μπογδανίδη:

Δείτε επίσης

Σεισμόπληκτοι: Αιτήσεις στο arogi.gov.gr έως 14/2

 

Στο Ηράκλειο και πάλι κυβερνητικό κλιμάκιο, για τους σεισμόπληκτους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ