Δύο δεσμεύσεις για την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία

Δύο δεσμεύσεις για την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία
Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή συνάντηση για την πορεία του έργου στατικής "Ενίσχυσης του Κτιρίου της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας"

Δύο δεμεύσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: αφενός ότι τα δύο ειδικά σχολεία θα μετακινηθούν στο χώρο του λιμανιού όπου τώρα στεγάζεται το 7ο δημοτικό και ότι εντός μίας εβδομάδας θα έχει συνταχθεί πλάνο εργασιών από τον ανάδοχο, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στη σχολική κοινότητα.

Η κοινή ανακοίνωση των διευθύνσεων των συστεγαζόμενων σχολείων

Με πρωτοβουλία των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Γονέων/Κηδεμόνων των 4 συστεγαζόμενων σχολείων στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας (53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση στο σχολείο με τη συμμετοχή των κκ Μιχελάκη και Θεοφάνους από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, του κ. Αναστασάκη Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, της κας Αρχοντάκη Αντιδημάρχου Παιδείας, της επιβλέπουσας του έργου εκ μέρους του Δ.Ηρακλείου και του αναδόχου του έργου.

Μέσα από τη συνάντηση αυτή αποσπάσαμε 2 δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου και αναδόχου του έργου:

α) ότι τα 2 ειδικά σχολεία θα μετακινηθούν στο χώρο του λιμανιού, όπου σήμερα στεγάζεται προσωρινά το 7ο δημοτικό καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολικό του συγκρότημα. Μάλιστα υποδείχτηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της μετακόμισης αμέσως μετά τη λήξη του φετινού σχολικού έτους ώστε να λειτουργήσουν στο νέο χώρο την επόμενη σχολική χρονιά,

β) ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει δημιουργηθεί πλάνο εργασιών από τον ανάδοχο του έργου, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στη σχολική μας κοινότητα. Μάλιστα οι διευθύνσεις των 4 σχολείων μας ήδη προετοιμάζουν όσες πληροφορίες, διευκρινήσεις ζητήθηκαν ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

         

Στη νέα φάση, αυτή της υλοποίησης του τόσο αναγκαίου έργου, που μπήκε το έργο της στατικής ενίσχυσης του σχολικού μας συγκροτήματος, η σχολική κοινότητά μας βρίσκεται σε εγρήγορση, αποφασισμένη να λειτουργήσει με υπεύθυνο τρόπο, όπως κάνει μέχρι τώρα!

         

Επαναλαμβάνουμε ότι γνώμονας των κοινών προσπαθειών μας είναι:

α) η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους,

β) η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

          Γι' αυτό με σταθερότητα θα επιμένουμε σε κάθε φάση του έργου nα προσδιορίζονται με ακρίβεια :

- το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών,

- τα μέτρα ασφαλείας και οι όροι λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος,

- η διαδικασία μετακίνησης των 2 ειδικών σχολείων και ή όποια προσαρμογή του νέου χώρου απαιτηθεί,

- εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η παραμονή και των άλλων 2 σχολείων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

 

Φωνάζουμε: ΔΕΝ θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ