Δύο πεζοπορίες από τον ΠΟΗ αυτή την Κυριακή

Newsroom
Newsroom

Σε Γιους Κάμπο, Κέδρο, Γερακάρι και Μάλια-Μοχό-Σταλίδα

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει δύο πεζοπορίες διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου 

Α. Γιους Κάμπος - Κέδρος - Γερακάρι

 

Περιγραφή 

Ξεκινάμε την πεζοπορία διασχίζοντας  τον καταπράσινο κάμπο της Ηούς ( υψόμετρο 668 μ.) με τις ενδημικές τουλίπες. Με ελεύθερη κίνηση στις πλαγιές του όρους Κέδρου ανηφορίζουμε με θέα την κορυφογραμμή του Ασιδέρωτα , το όρος Σωρός και τις νότιες υπώρειες του Ψηλορείτη. Η ανάβαση μας οδηγεί στην κορυφή του όρους Κέδρος( υψόμετρο 1776 μ.). Απολαμβάνουμε τη θέα με τα χωριά του Αμαρίου , τις κορυφές  Σάμιτος , Σωρός , Βουβάλα, την κορυφογραμμή του Ασιδέρωτα ,του Ψηλορείτη και το ατέλειωτο γαλάζιο του Λιβυκού. Κατηφορίζουμε  με βορειοδυτική κατεύθυνση ακολουθώντας το ίχνος του μονοπατιού Ε4. Συναντάμε αγροτικό δρόμο ,τον οποίο παρακάμπτουμε ακολουθώντας παλιό μονοπάτι στην τοποθεσία Κακό Κεφάλι. Περνάμε από ρεματιά με θεόρατους πλάτανους και νερά. Κατηφορίζοντας συναντάμε  περβόλια με κερασιές και τελειώνουμε την πορεία μας στο όμορφο χωριό Γερακάρι.

Η πεζοπορία εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Διάσχιση Κρήτης» (Δ 11)

Επικεφαλής :Κακάλης Δημήτρης

Η πορεία απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση. 

 Ώρες Πορείας : 10

 Βαθμός δυσκολίας: κόκκινη 

Αναχώρηση 07:00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας 

 Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrrybzNR1aj8FehOh-_IVyUydYE6KHNtDy62uo-D6eCwpCFA/viewform 
 

Β. Μάλια - Μοχός –Σταλίδα

 

Περιγραφή

Ξεκινάμε από τα Μάλια από παλιό λιθόκτιστο καλντερίμι και ανηφορίζουμε ομαλά μέχρι να συναντήσουμε τη γέφυρα που περνάει πάνω από τον κεντρικό εθνικό δρόμο. Κάνουμε στάση κάτω από τον ίσκιο των υπεραιωνόβιων πρίνων. Συνεχίζουμε ακολουθώντας το μονοπάτι έχοντας θέα τη βόρεια ακτογραμμή με τους οικισμούς της και το νησάκι Ντία. Το μονοπάτι και δρόμος  μας οδηγούν στην πλατεία του Μοχού όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας ή να κάνουμε βόλτα στο χωριό.

Θα ξεκινήσουμε από τον Μοχό σε αγροτικό δρόμο  και θα κατηφορίσουμε  προς την Σταλίδα απο το λεγόμενο "Βουλγάρικο Μονοπάτι" με ενδιάμεση στάση στο νέο μοναστήρι «Άξιον εστί». Στην Σταλίδα θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για κολύμπι.

Επικεφαλής :Γιάννης Γρηγοράκης

 Ώρες Πορείας : 5 

 Βαθμός δυσκολίας: πράσινη 

Αναχώρηση 08:00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfusoHgN1NRvu1QWAnzW7KHY_0z8uwKG4tJVe_SMLNQI-EpjQ/viewform 

Κατά τη διάρκεια των πεζοποριών δεν επιτρέπεται η χρήση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Σε όλες τις μετακινήσεις μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ