Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι - Δείτε βίντεο από το Εκθεσιακό Κέντρο

Οι σκηνές στήνονται προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος θα διαμείνει στα προσωρινά καταλύματα - Ενίσχυση των συνεργείων με δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περίπου 800 άτομα μπορούν να καταλύσουν στις 80 σκηνές που μεταφέρθηκαν και στήθηκαν από άνδρες του Στρατού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σκηνές θα φιλοξενήσουν τον κόσμο μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στατικής επάρκειας στις κατοικίες.

Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, προκειμένου η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή αναμένονται και επιπλέον δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για την γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και την ανακούφιση των πληγέντων. 

Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Την ίδια ώρα η αγωνία των κατοίκων της περιοχής κορυφώνεται, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλους τους τόνους εξέφραζαν την αγωνία τους για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και ζητώντας ενημέρωση και μέριμνα πριν ... τα χειρότερα! Σήμερα πολλοί βρίσκονται έξω από τα, επικίνδυνα, σπίτια τους, με την οργή και την απόγνωση να τους κυριεύει...

 

Δείτε επίσης:

Ο τρόμος "απλώθηκε" στο Αρκαλοχώρι - Εικόνες από drone

Σπεύδει η αστυνομία στο Αρκαλοχώρι υπό το φόβο του πλιάτσικου

Οι μετασεισμοί παρουσία του Υπουργού: "Να 'τος, να 'τος"!

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Νεκρός ο άτυχος εργάτης που καταπλακώθηκε στην εκκλησία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ