Έφτιαχναν "επώνυμα" προϊόντα στο παράνομο εργαστήριο - Φωτογραφίες

Newsroom
Newsroom

Μια σύλληψη σε αστυνομική επιχείρηση στο Μαλεβίζι - Το ύψος της ζημίας ανέρχεται σε 1,5 εκατομ. ευρώ

Με μια σύλληψη προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο, μετά τον εντοπισμό παράνομου εργαστηρίου - σταμπωτηρίουειδών ρουχισμού με σήματα επώνυμων εταιρειών. 
Ο άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της Νομοθεσίας περί σημάτων, ενώ - όπως έγινε γνωστό, το ύψος της ζημίας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.468.000 ευρώ

Εκτός από τη σύλληψη, κατασχέθηκαν, μηχανολογικός εξοπλισμός για την εντύπωση σημάτων, είδη ένδυσης για εντύπωση και εντυπωμένα και πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών

προιοντα μαιμου

Όλα ξεκίνησαν με την αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε.και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη ο άνδρας  και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος,   πλαστογραφία και Νομοθεσία Περί Σημάτων.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, κλιμάκιο των παραπάνω υπηρεσιών πραγματοποίησε έλεγχο σε αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο επιχείρησης του συλληφθέντα, όπου εντοπίστηκε πλήρες και σε κανονική λειτουργία παράνομο εργαστήριο - σταμπωτήριο ειδών ρουχισμού επί των οποίων εντυπώνονταν σήματα επώνυμων εταιρειών, καθιστώντας τα απομίμηση γνησίων. 

προιοντα μαιμου

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(2) σταμπωτικά μηχανήματα,
(2) επαγγελματικές ραπτομηχανές, 
(7.509) πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 
(341) είδη ένδυσης με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών, 
(2.000) είδη ένδυσης που προορίζονταν για εντύπωση και 
(10) κεντητά πλαστά σήματα επώνυμης εταιρείας 
Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε κατάστημα λιανικής πώλησης ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 τεμάχια ειδών ρουχισμού τα οποία έχουν παραχθεί στον προαναφερθέντα χώρο και έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών. 
Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. / Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής / Υποδιεύθυνση Β’ / Τμήμα Η’ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 80.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό του (1.468.000) ευρώ.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

προιοντα μαιμου

προιοντα μαιμου

προιοντα μαιμου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ