Με καύσωνα και χωρίς νερό - Έγκυος με δύο παιδιά σε απόγνωση!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Αδυνατεί να κάνει μπάνιο τα δύο παιδιά της- Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ για τη βλάβη που έχει σημειωθεί

Χωρίς νερό βρίσκονται, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα - και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα - δημότες στα Καμίνια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ε. Φραγκάκη, περνώντας μεγάλη αναστάτωση.

Όπως αναφέρουν αναγνώστες στο Cretalive, αυτό που τους προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΗ δεν ενημέρωσε σχετικά για την επικείμενη διακοπή νερού.

Μάλιστα η οικογένεια αναφέρει ότι έχει δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 10 και 2,5 ετών, ενώ η γυναίκα διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Έχουμε ρούχα των παιδιών να πλύνουμε. Η γυναίκα μου πρέπει να κάνει μπάνιο τακτικά. Γιατί δεν έβαλαν μία ειδοποίηση ώστε να προετοιμαστούμε. Πώς κόβουν έτσι ξαφνικά το νερό» διερωτάται ο αναγνώστης που προχώρησε στην καταγγελία.

Η διακοπή άρχισε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενώ οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι. «Να σημειωθεί ότι γεμίζουμε το καζανάκι με εξάδες νερό, αλλιώς καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα να κάνουμε και τη φυσική μας ανάγκη εν έτει 2024 αυτά!».

"Σε γνώση της Υπηρεσίας βρίσκεται το πρόβλημα στην περιοχή των Καμινίων και εργάζονται εντατικά για την επίλυση του", δήλωσε στο Cretalive ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης. «Πράγματι υπάρχουν ζητήματα στα Καμίνια διότι είναι εκτός τροφοδοσίας νερού από το φράγμα Αποσελέμη ενώ η γεώτρηση στις Δαφνές, που υδροδοτεί την περιοχή, υπέστη black out και είναι δύσκολο τεχνικά να επανέλθει σε λειτουργία μία γεώτρηση όταν γίνει διακοπή ρεύματος» 

Ο κ. Βουρεξάκης απέδωσε τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΗ στις υψηλές θερμοκρασίες, την υπερβολική κατανάλωση νερού λόγω του καύσωνα και φυσικά στο black out.

Ωστόσο ανέφερε ότι οι τεχνικοί εργάζονται εντατικά για να αποκαταστήσουν τη βλάβη και να επανέλθει η παροχή νερού. "Για το λόγο αυτό δεν προχώρησαν στην τοποθέτηση ειδοποιητηρίων: προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, όσο πιο σύντομα γίνεται", τόνισε.

Πάντως «τα Καμίνια είναι μία περιοχή που μας προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί αντιμετωπίζουμε τακτικά τεχνικά προβλήματα. Όμως αυτή την εβδομάδα υπήρξε βλάβη στο δίκτυο», κατέληξε.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

κεντρική φωτογραφία: Sasikan Ulevik via Unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ