"Το έγκλημα των Τεμπών να μην ξεχαστεί"

Newsroom
Newsroom

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι του Ηρακλείου και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού

Μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, την περασμένη Τρίτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων του Νομού.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων με στόχο, όπως τονίστηκε, "το έγκλημα των Τεμπών να μην ξεχαστεί".

Συμμετείχαν Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εκλεγμένοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, εργαζόμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

"Έγινε συζήτηση για το πώς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, για τον καθοριστικό ρόλο της δράσης των σωματείων πανελλαδικά και ειδικά στην πόλη, για τα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια που έδωσαν τρόπο στην οργή.

Αναδείχθηκαν επιπλέον ζητήματα που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με εργαζόμενους, γονείς και νέους ανθρώπους όπως τα προβλήματα με την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, τα ζητήματα της ασφάλειας των κτιρίων (σχολεία, χώροι εργασίας, νοσοκομεία κ.ά.), το θέμα της ασφάλειας των μεταφορών.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως και άλλα «"ΤΕΜΠΗ" είναι στην καθημερινότητά μας και πως πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάδειξη των πραγματικών ευθυνών, για τη θωράκιση της ασφάλειας των ζωών μας, για να μπουν ουσιαστικά εμπόδια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως το νερό».

«Με την ανταλλαγή της εμπειρίας από κάθε ξεχωριστό χώρο και την ανάδειξη της ανάγκης για κοινή δράση και συντονισμό ολοκληρώθηκε η συνάντηση με σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων μέχρι και την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Συμφωνήθηκε το κάθε σωματείο να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε ο Απρίλης να είναι μήνας αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, ώστε να κορυφώσουμε τη δράση μας με την Πρωτομαγιάτικη απεργία. Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συναυλία την Τρίτη 4 Απρίλη στην Πλ. Ελευθερίας, με κεντρικό σύνθημα "ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ