Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για τη στατική ενίσχυση του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για έργο που αφορά σε επεμβάσεις της στατικής ενίσχυσης του μεγάρου, που στεγάζει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της στατικής ενίσχυσης του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για έργο που αφορά σε επεμβάσεις της στατικής ενίσχυσης του μεγάρου, που στεγάζει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με το κτίριο να έχει κηρυχθεί διατηρητέο με απόφαση και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει αφενός στοχευμένες τοπικές επεμβάσεις σε όλους τους χώρους του κτιρίου της ΠΕΡ (πλήρωση ανοιγμάτων, αποκατάσταση κάγκελων όψεων, επισκευή φθαρμένων ταβανιών), αφετέρου εκτεταμένες επισκευές και ενισχύσεις της τοιχοποιίας των δύο μικρών πλευρών (βόρειας και νότιας) του κτιρίου.

Όπως δήλωσε για την έγκριση της δημοπράτισης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή: «Η εργολαβία αυτή είναι απαραίτητη λόγω της ηλικίας του κτιρίου της Π.Ε. Ρεθύμνης, ώστε πρώτα από όλα να μην τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό και των επισκεπτών, αλλά και για να διατηρηθεί αλώβητη από το χρόνο η εικόνα και ο ιστορικός χαρακτήρας του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τον τόπο μας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ