Ειδικό πρόγραμμα προβολής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από τον ΕΟΤ

Ειδικό πρόγραμμα προβολής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων από τον ΕΟΤ
Newsroom
Newsroom

Ο Δημήτρης Φραγκάκης ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και στην Συλλογή Μητσοτάκη

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ. Ο Δημήτρης Φραγκάκης ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου και στην Συλλογή Μητσοτάκη. Παράλληλα, ενημερώθηκε από στελέχη της Εφορείας και του Μουσείου για τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιούνται στο μουσείο, για τις ειδικές υπηρεσίες που διατίθενται προς διευκόλυνση των ΑΜΕΑ, καθώς και για όλες τις καινοτομίες που έχουν αξιοποιηθεί  στην προβολή των ευρημάτων.  Είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθεί την περιοδική έκθεση «Bath Time! Σώμα – Νερό – Διάλογοι» η οποία εγκαινιάστηκε την ίδια μέρα κι έχει ένα ειδικό τμήμα με υλικό από την ιστορία του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο  Γ.Γ του ΕΟΤ συζήτησε με την προϊσταμένη και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς και τον ειδικό σύμβουλο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Δημήτρη Μιχελογιάννη, σχετικά με ένα ειδικό πρόγραμμα  προβολής του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στο εξωτερικό. Ο ΕΟΤ ήδη έχει προχωρήσει στην προβολή του Μουσείου μέσω του visitgreece.gr κι άλλων ψηφιακών εργαλείων του Οργανισμού.

Μετά από πρόταση του Δημήτρη Φραγκάκη, συμφωνήθηκαν κάποιες περαιτέρω ενέργειες για την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στις χώρες του εξωτερικού, όπως η διοργάνωση ειδικών ταξιδιών εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων, η ειδική προβολή του σε ψηφιακά μέσα με τα οποία συνεργάζεται ο ΕΟΤ κι ακόμα μια ειδική παρουσίαση του Μουσείου στο περίπτερο του ΕΟΤ σε μια μεγάλη έκθεση στο εξωτερικό, το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ευχαρίστησε τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την εξαιρετική  δουλειά που έχει γίνει στο νέο Μουσείο Χανίων, ενώ συμφωνήθηκε η συνεργασία να παραμείνει στενή το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ