"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας"

"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας"

"Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας για ολόπλευρη μόρφωση μέσα σε σύγχρονα σχολεία που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας τους" αναφέρουν σε ανακοίνωση τους  οι γονείς των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι, του Δημοτικού Σχολείου Γουβών και του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών του Δ. Χερσονήσου μετά την σημερινή συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκαν όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι "σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας, για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας εν καιρώ πανδημίας."

Όπως επισημαίνουν οι γονείς" ΖΗΤΑΜΕ επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των σχολείων μας  για τη λειτουργία τους με όλα τα μέτρα προστασίας".

Όλη η ανακοίνωση

 

Οι γονείς των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι, του Δημοτικού Σχολείου Γουβών και του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών του Δ. Χερσονήσου πραγματοποιήσαμε σήμερα, 15/9/2020 συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για να εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας, για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας εν καιρώ πανδημίας.

Τα κύρια προβλήματα των σχολείων μας που συζητήθηκαν αφορούν το μεγάλο αριθμό μαθητών αρκετών τμημάτων που φοιτούν σε μικρές τάξεις και δεν διασφαλίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις όπως τις συνιστά ο ΕΟΔΥ, Επιπλέον, η ελλιπής στελέχωση των σχολείων μας σε προσωπικό καθαριότητας ώστε να καλύπτονται όλα τα κτίρια κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων, αλλά και μετά, τα πολλά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια και τώρα με την πανδημία έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο, οι περιορισμένοι αύλιοι χώροι, οι λιγοστές τουαλέτες και βρύσες, η υποστελέχωση των τμημάτων ένταξης, τα κενά των εκπαιδευτικών.

Κοινή διαπίστωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή και την αντιπροσωπεία των συλλόγων αποτέλεσε το ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν σοβαρά εμπόδια στη σωστή λειτουργία των σχολείων για την προστασία των παιδιών από τον ιό και για τα οποία πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση εκτός από την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών μέχρι την Παρασκευή όπου θα έχει πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών. 

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας για ολόπλευρη μόρφωση μέσα σε σύγχρονα σχολεία που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας τους. 

 

Διεκδικούμε:

 

  • Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να µην έχει πάνω από 15 μαθητές. Αυτό διασφαλίζει όχι µόνο την υγεία αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδοµών ή ακόµα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άµεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτήρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισµό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθµός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τµήµατα µε λιγότερους µαθητές.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθµού µόνιµων εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προµήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά, θερμόμετρα, κ.λ.π.)
  • Πρόσληψη σχολικών γιατρών και νοσηλευτών στα σχολεία.
  • Βελτίωση των χώρων υγιεινής (τουαλέτες, βρύσες, κλπ.) ώστε να  πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για το συχνό πλύσιμο των χεριών, όπως ορίζει το σχετικό ΦΕΚ.
  • Εύρεση χώρου για τμήμα ένταξης, τμήμα ΖΕΠ και αίθουσας Covid.


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ