Σήμερα τα σπουδαία στις δύο δίκες, με επίκεντρο το Φόδελε και τις Σίσες

Newsroom
Newsroom

Στην πρώτη η δικογραφία αφορά σε 8 ενήλικες, εκ των οποίων οι πέντε είναι συγγενείς μεταξύ τους, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη δράση εγκληματικής ομάδας, σε επίπεδο εμπορίας όπλων και διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, ξεκίνησε η εκδίκαση, στο Ηράκλειο, της υπόθεσης με κατηγορούμενα μέλη γνωστής οικογένειας, στην περιοχή του Φόδελε, για διακίνηση ναρκωτικών και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση καθώς, με βάση την Αστυνομία, στις «δουλειές» τους χρησιμοποιούσαν και έναν 13χρονο, κάτι το οποίο αρνούνται με σθένος και οι πέντε προφυλακισμένοι, δηλαδή ο 50χρονος πατέρας, ο 27χρονος αδελφός του ανήλικου καθώς και τρία ξαδέλφια.

Στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, τον Σεπτέμβριο του 2021, στο «άβατο» της οικογένειας (διατηρούν συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Φόδελε), είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί σε διαφορετικά σημεία, μία ποσότητα 5 κιλών χασίς και μία ποσότητα 300 γραμμαρίων κοκαίνης.
Την ευθύνη για την ποσότητα της κόκας έχει αναλάβει ο 27χρονος,  αδελφός του ανήλικου, ο οποίος δηλώνει εξαρτημένος και έχει προβάλλει τον ισχυρισμό της κατοχής για προσωπική χρήση, ενώ την ευθύνη για τα πέντε κιλά χασίς έχει αναλάβει ξάδελφος του, ο οποίος επίσης προβάλλει τον ισχυρισμό της κατοχής για προσωπική χρήση. 
Οι άλλοι τρεις, ο πατέρας του 27χρονου και τα δύο ξαδέλφια, είναι πλήρως αρνητικοί στις αποδιδόμενες κατηγορίες. 
Στην έναρξη της δίκης κατέθεσε μόλις ένας μάρτυρας αστυνομικός και η δίκη διακόπηκε για σήμερα, Τρίτη, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί απόφαση.
Αμέσως μετά,  η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης στην οποία έχει αναφερθεί το Cretalive.

Πρόκειται για δικογραφία  του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που αφορά στη δράση εγκληματικής ομάδας οχτώ κατηγορουμένων, στους οποίους αποδίδεται δράση σε επίπεδο εμπορίας όπλων και διακίνησης ναρκωτικών. Μεταξύ αυτών και 50χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος  έχει πρωταγωνιστήσει σε τρανταχτές ποινικές δικογραφίες.

 

Δείτε επίσης:

Στο εδώλιο σήμερα μέλη της οικογένειας από το Φόδελε για την επιχείρηση στο «άβατο»

Φόδελε: Στη φυλακή και οι πέντε Κρητικοί

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ