Εισβολή στους Αγίους Δέκα: Κλειδί τα "ορφανά" εξαρτήματα που βρέθηκαν στο σπίτι

Εισβολή στους Αγίους Δέκα: Κλειδί τα "ορφανά" εξαρτήματα που βρέθηκαν στο σπίτι

Δύσκολη η υπόθεση - Ελέγχονται τα πάντα, μεγάλο βάρος στις κάμερες ασφαλείας

Στα εξαρτήματα ενός πολύ συγκεκριμένου αντικειμένου που βρέθηκαν στο σπίτι των παππούδων στους Αγίους Δέκα ίσως να βρίσκεται το κλειδί της εξιχνίασης της εισβολής των δυο κουκουλοφόρων μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοιο αντικείμενο δεν υπήρχε στο σπίτι ώστε να δικαιολογείται η παρουσία των εξαρτημάτων οπότε έχουν κατασχεθεί και θα σταλούν για εργαστηριακή ανάλυση με την ελπίδα ότι αν ανήκουν στους δράστες, θα ανιχνευτεί αξιοποιήσιμο υλικό.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια δύσκολη υπόθεση, αστυνομικοί του Α.Τ Φαιστού έχουν ρίξει όλο το βάρος στις έρευνες και ελέγχουν τα πάντα. Μεγάλο βάρος δίνεται, όπως έχει γράψει το Cretalive στις κάμερες ασφαλείας πέριξ της οικίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή καθώς η ώρα που χτύπησαν οι δράστες ήταν προχωρημένη και η κίνηση αρκετά περιορισμένη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κουκουλοφόροι φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού γύρω στη 1 τη νύχτα της Πέμπτης. Η παλιά πόρτα της εισόδου δεν ήθελε και πολύ για να ανοίξει. Τόσο ο 81χρονος άνδρας όσο και η 78χρονη γυναίκα βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη είναι κατάκοιτη καθώς έχει υποβληθεί σε επέμβαση. Ο παππούς προσπάθησε να αντιδράσει και οι δράστες τον χτύπησαν. Φέρει στο πρόσωπο και στο σώμα κάποιους μώλωπες και εκδορές.

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν και ένα μαξιλάρι, το οποίο πίεσαν προς στιγμή στο πρόσωπο για να τον κάνουν να σιωπήσει.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι αν και θα περίμενε κάποιος να βρει το σπίτι αναστατωμένο, ντουλάπια και συρτάρια αναποδογυρισμένα, στην πραγματικότητα είχαν αναστατώσει συγκεκριμένο φύλλο μίας ντουλάπας. Αν βρήκαν ή όχι αυτό που γύρευαν, η Αστυνομία το ψάχνει. Πάντως, ο ηλικιωμένος δεν έχει αναφέρει κάτι σχετικό. Από οικονομικής απόψεως, στο σπίτι δεν φέρεται να είχε κρυμμένα χρήματα. Οι όποιες οικονομίες υπάρχουν, βρίσκονται, όπως ειπώθηκε, στην τράπεζα.

 

Δείτε επίσης:

Τι έψαχναν οι κουκουλοφόροι στο σπίτι των ηλικιωμένων στους Αγίους Δέκα;
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ