Εκδήλωση για την επανάσταση του Ακρωτηρίου

Newsroom
Newsroom

Εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίουστις 11:30 το πρωί, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:30 το πρωί, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων (η κατασκευή και η μεταφορά τους είναι ευθύνη του φορέα), ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου. 

Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ναύαρχος ε.α Στυλιανός Πετράκης, επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ριζίτικο τραγούδι και κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο “Ο Καγιαλές” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου «Η Σκλόκα». Θα συμμετέχει επίσης το παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Χανίων. 

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ