Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Δερμιτζάκη - "Βροχή" τα συλλυπητήρια

Newsroom
Newsroom

Συλλυπητήρια μηνύματα από φορείς κι εκπροσώπους των τοπικών αρχών

Θλίψη σκόρπισε στα Χανιά η είδηση του θανάτου του γιατρού Γιώργου Δερμιτζάκη, ενός ανθρώπου που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε:

- Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του  στην οικογένεια  του  και

- Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100   ευρώ στην μνήμη του , για τους σκοπούς  της ΕΛΕΠΑ

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του π. Δημάρχου  Γιώργου Δερμιτζάκη εκφράζει με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην οικογένεια του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του αναφέρει:
"Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του π. Δήμαρχου Καντάνου -  Σελίνου Γιώργου Δερμιτζάκη. Ενός ανθρώπου που  διακρίθηκε για το ήθος του και την προσφορά του  στην κοινωνία μέσω της Αυτοδιοίκησης και της ιατρικής επιστήμης. Ως Περιφέρεια εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Γιώργου Δερμιτζάκη, ενός ανθρώπου  που σαν Δήμαρχος Πελεκάνου καθώς  & Καντάνου Σελίνου στην συνέχεια, αλλά ακόμα και από την θητεία του στην αντιπολίτευση, διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.  Στην προσωπική του ζωή ως επιστήμονας γιατρός, με αλτρουισμό  και αυταπάρνηση ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών του όταν είχαν ανάγκη, χωρίς να επιδιώξει ποτέ   το παραμικρό  οικονομικό όφελος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του αλλά και στην Σελινιώτικη κοινωνία όπου η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή".     

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ Άρη Παπαδογιάννη

"Με αφορμή το θάνατο, του πρώην Δημάρχου Καντάνου Σελίνου, Γεωργίου Δερμιτζάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην παρακάτω συλλυπητήρια δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο, ενός Δημάρχου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών, πραγματικός ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, δεν έπαψε ποτέ να είναι ο γιατρός,  που έσκυβε πάντα στα προβλήματα υγείας του κάθε ασθενή συγχωριανού του στην Παλαιόχωρα, αλλά κι ένας πολύ καλός άνθρωπος. 

Η απώλεια του Γιώργου Δερμιτζάκη, αφήνει ένα μεγάλο κενό. 

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κισσάμου

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αναγνωρισμένου για την πολυετή προσφορά του ως γιατρού και πρώην Δημάρχου Πελεκάνου, Γιώργου Δερμιτζάκη. Ο εκλιπών υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών με σθένος και αφοσίωση, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του".

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του πρώην Δημάρχου Πελεκάνου και μετέπειτα Καντάνου-Σελίνου, Γιώργου Δερμιτζάκη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Ο Γιώργος Δερμιτζάκης υπηρέτησε με ήθος και ευσυνειδησία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του. Ακούραστος κι εργατικός, με σπουδαία δράση στην τοπική κοινωνία τόσο ως αυτοδιοικητικός αλλά και και ως γιατρός, με ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη προς τον τόπο του και τους συνανθρώπους του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του καθώς και στην αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Καντάνου- Σελίνου..”

Ψήφισμα της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης

"Το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ.ΔΗ.Κ.) , με το άκουσμα του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και μέλους της Ένωσης , Γιώργου Δερμιτζάκη, π.Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, συνήλθε και αποφάσισε τα κάτωθι:

Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.
Ο Γιώργος Δερμιτζάκης υπήρξε ένας εξαίρετος άνθρωπος , αγαπητός και δημιουργικός συνάδελφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση( ΤΑ )και λαμπρός επιστήμονας. Με τον ακέραιο χαρακτήρα του,ως ιατρός,περιέθαλψε το συνάνθρωπό του και πρόσφερε για πολλά χρόνια στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου του, ως Δήμαρχος.
Τον Γιώργο Δερμιτζάκη χαρακτήριζαν η ανιδιοτέλεια και η προσήλωση στο έργο του, με μοναδική επιδίωξη το δημόσιο τοπικό συμφέρον. Η απλότητα του χαρακτήρα του και η ηρεμία και η γαλήνη που  διέκριναν τη λειτουργία του , βοηθούσαν στη διαλεκτική σύνθεση των αντιθέτων , ώστε η τοπική κοινωνία να πορεύεται την οδό της σύμπνοιας και της ενότητας.
Ύστερα από τα παραπάνω είναι πρόδηλο ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε τη μνήμη του αγαπητού συναδέλφου, πρώην Δημάρχου,είναι να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του και να συνεχίζουμε το έργο του.
Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ Γιώργο".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ