Εκδήλωση Οργάνωσης Πανεπιστημίων ΚΝΕ: Μήνυμα ισχυροποίησης του αγώνα των φοιτητών

Εκδήλωση Οργάνωσης Πανεπιστημίων ΚΝΕ: Μήνυμα ισχυροποίησης του αγώνα των φοιτητών

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Με επιτυχία και σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απρίλη, στο πάρκο Γεωργιάδη, η εκδήλωση των Οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στο Ηράκλειο με σύνθημα «Ως εδώ! Δίνουμε «τρόπο» στην οργή! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή!».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον τόνο στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το Γιάννη Δαλέζιο, καθηγητή στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος ενθάρρυνε τους φοιτητές να συνεχίσουν τον αγώνα που κάνουν για να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολές τους, στα εργαστήρια και τις κλινικές, να μην το βάζουν κάτω, κόντρα σε όποιον επιδιώκει να βάλει εμπόδια σε αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων για τα δια ζώσης μαθήματα.

Στην συνέχεια παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και από τον Τίμο Αυγέρη, εκ μέρους της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο Φυσικό, ο οποίος μετέφερε τις μεγάλες προσπάθειες που εδώ και μήνες γίνονται στους φοιτητικούς συλλόγους στο Ηράκλειο, για να οργανωθεί η συζήτηση και η διεκδίκηση των φοιτητών, την πρωτοπόρα δράση και συμβολή των μελών της ΚΝΕ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ που αναφέρθηκε στην επιλογή του συνθήματος – καλέσματος της ΚΝΕ στους νέους για να δώσουνε «τρόπο» στην οργή, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την χρονιά αυτή του ενός χρόνου της πανδημίας αλλά και συγκεκριμένα από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τη μάχη ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής, τη σημαντική μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο να σπάσει ο φόβος, να δυναμώσει η αγωνιστική απάντηση των νέων.

Παράλληλα ανέδειξε την πραγματική αιτία πίσω από όλα τα προβλήματα που σήμερα αγανακτούν τους νέους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει ο προσανατολισμός της πάλης, να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος. Τέλος αναφέρθηκε στην μοναδική σύγχρονη ρεαλιστική προοπτική που υπάρχει σήμερα, την επεξεργασμένη σύγχρονη στρατηγική του ΚΚΕ για την σοσιαλιστική κοινωνία που μπορεί σήμερα να δώσει διέξοδο και προοπτική στα αδιέξοδα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει και κάθε μέρα αυτό είναι εμφανές σε όλες τις πτυχές της ζωής.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ