Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για το δημόσιο πανεπιστήμιο

Newsroom
Newsroom

Με ομιλητές τον Κώστα Γαβρόγλου και τον Κώστα Φωτάκη

Ανοιχτή εκδήλωση για το δημόσιο πανεπιστήμιο και την έρευνα διοργανώνει απόψε στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον Κώστα Γαβρόγλου και τον Κώστα Φωτάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνονται τα εξής:

"Η Ανώτατη Εκπαίδευση και η Έρευνα αποτελούν θεμελιώδεις δράσεις της οργανωμένης Πολιτείας που στηρίζουν την ίδια την κοινωνία, διευρύνοντας τους ορίζοντες και προάγοντας την «κοινωνία της γνώσης». Ταυτόχρονα, μέσα από τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων για την Έρευνα και την ενσωμάτωση της νέας γνώσης που παράγεται με μορφή καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία, στηρίζεται και η «οικονομία της γνώσης» και ο ποιοτικός μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου σε βάθος χρόνου ενώ ενισχύεται και η αυτάρκεια και ανεξαρτησία της χώρας.

Παράλληλα, στις νέες συνθήκες, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, σε όλες του τις διαστάσεις, είναι απαραίτητο να επαναπροσδιοριστεί, να προστατευτεί και να στηριχθεί.

Βασικός στόχος μιας αριστερής, προοδευτικής πολιτικής είναι η διαμόρφωση του Ενιαίου χώρου Έρευνας - Παιδείας και η όσμωση μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και η αντιμετώπιση της επισφάλειας των νέων επιστημόνων (ανάσχεση του brain drain και brain waste).

Στο πλαίσιο αυτό και στη διαδικασία διαμόρφωσης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ΟΜ ΑΕΙ-ΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ως εξής:

Τη Δευτέρα 13.02.2023, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα: διαμορφώνοντας μια αριστερή πρόταση» και με εισηγητές τους: Κώστα Γαβρόγλου, πρώην Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Κώστα Φωτάκη, πρώην αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7μ.μ., στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Την Τρίτη 14.02.2023, οι δύο εισηγητές με κλιμάκιο της ΟΜ ΑΕΙ-ΕΚ θα συναντήσουν τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, και στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) και το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., όπου θα συνομιλήσουν με τις Διοικήσεις, με ΔΕΠ, ερευνητές, εργαζόμενους και εκπροσώπους συλλόγων".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ