ΕΚΗ: "Κλίμα εκφοβισμού των οδηγών τουριστικών λεωφορείων"

ΕΚΗ: "Κλίμα εκφοβισμού των οδηγών τουριστικών λεωφορείων"

Καλεί τους εργοδότες "να αποσύρουν τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των τελευταίων ημερών, και  άμεσα να υπογράψουν ΣΣΕ". 

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται:

"Το κλίμα εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους, από τις εταιρίες Τουριστικών Λεωφορείων του Νομού μας, με την άδικη και αναίτια επίδοση εξώδικων απολύσεων ΟΧΙ μόνο δεν τους φοβίζουν αλλά δημιουργούν κλίμα συσπείρωσης για νέους αγώνες. 
 Καλούμε για άλλη μία φορά  όλους τους Συνδέσμους των Εργοδοτικών Φορέων που ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και κάθε ένα εργοδότη χωριστά ,να αναλογιστούν και να αναλάβουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.

Όταν οι ίδιοι έχουν καρπωθεί όλων των ανακουφιστικών μέτρων που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει υπέρ τους, έχουν λάβει εκατομμύρια ευρώ με την μόνη προϋπόθεση και τη δέσμευση, να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό τους. 
Είναι φανερό ποιοι έχουν λάβει και ποιοι έχουν αδικηθεί σε μια περίοδο που η χώρα μας χρειάζεται σύμπνοια όλων των κοινωνικών ομάδων έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της πανδημίας και των συνεπειών της.
Καλούμε τους εργοδότες να αποσύρουν τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των τελευταίων ημερών, και  άμεσα να υπογράψουν ΣΣΕ. 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ», που έχει ήδη προχωρήσει στο Υπουργείο για ακύρωση των απολύσεων ,δηλώνουν από κοινού ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε όσες κινητοποιήσεις χρειαστεί έως ότου τα δίκαια αιτήματα τους, γίνουν πράξεις".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ