Το ΕΚΗ τιμά του Ήρωες της Εργατικής Τάξης

Το ΕΚΗ τιμά του Ήρωες της Εργατικής Τάξης

Οι αποφάσεις της Διοίκησης

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Το ΕΚΗ, όπως ανακοίνωσε, τιμά του Ήρωες της Εργατικής Τάξης Στρατή Περγαλίδη, Αδελφούς Χατζηγεωργίου και Ναπολέων Σουκατζίδη καταθέτοντας στεφάνι στα μνημεία και στους χώρους που θυσιάστηκαν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

"Απεργία 1ης Μαΐου , η ημέρα  με την ετήσια αναφορά των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, η ημέρα με τον παγκόσμιο χαρακτήρα, που κάθε χρόνο με συγκεντρώσεις και πορείες, θυμίζει, προβάλλει και διεκδικεί τα κοινωνικά - οικονομικά,  πλαίσια των αγώνων της. 

Στην νέα παγκόσμια σταθερά, που καλούμαστε να βιώσουμε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού,  με την ανασφάλεια, την φτώχεια, την αύξηση της ανεργίας, τις κοινωνικές ανισότητες  να έχουν διαμορφώσει ένα "μαύρο τοπίο" είναι αδιανόητο να μας βρει με τα χέρια σταυρωμένα........ 

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και χαμηλό συνταξιούχοι, είναι το ευάλωτο στρώμα που στην πλάτη του κουβάλησε,  τρία συνεχόμενα μνημόνια, πληρώνοντας  το τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος αυτής της βαριάς περιόδου. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ΟΛΟΙ εμείς,  ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να περάσουν από πάνω και άλλες αποτυχημένες ιδέες. Ιδέες που τάχα στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών της τραγικής επιδημίας , αφήνουν "πόρτες ανοικτές " στο ήδη υπέρογκο χρέος του κράτους επιτρέποντας και υποστηρίζοντας την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την μη καταβολή μισθών και την πλήρη καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας, επιτρέποντας να υπάρχουν απροστάτευτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι  μακροχρόνια πάσχοντες, άνεργοι και άποροι, στο έλεος ενός φιλάσθενου μηχανισμού. 

Με όσα μέσα  έχουμε στην διάθεση μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.  Απαιτούμε μέτρα  και πολιτικές,  υποστηρικτικές   βιώσιμες για όλους μας , που διασφαλίζουν και θωρακίζουν τους εργαζομένους του σήμερα... τους συνταξιούχους του αύριο".. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ