Εκπαιδευτικοί: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης  

Εκπαιδευτικοί: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης  

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 10:30

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης με αίτημα "κανένας εκπαιδευτικός εκτός πινάκων ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου" θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δηλώσεις περιοχών ξεκίνησαν για φέτος με 10.000 εκπαιδευτικούς να χάνουν το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων. 10.000 εκπαιδευτικοί κρίνονται  «ακατάλληλοι» να εργαστούν στα σχολεία που τόσα χρόνια με περισσή προσπάθεια και θυσίες υπηρετούσαν, εξαιτίας της άδικης απόρριψής τους από τους πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 3ΕΑ/2019, 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 λόγω ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ. 
Το σύστημα αποκλείει τους συναδέλφους από τη διαδικασία προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών λόγω τεχνικών προβλημάτων, δυσλειτουργιών του συστήματος και ασαφειών, που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 €, που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου. Αιτήσεις υποβλήθηκαν κανονικά και επιτυχώς, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας και χωρίς να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμής του παράβολου. 
Το ζήτημα του παραβόλου παύει να είναι εκπαιδευτικό ζήτημα. 
Καθίσταται πλέον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, καθώς πάνω από 10.000 πολίτες τιμωρούνται για λάθη άλλων. Πάνω από 10.000 πολίτες αποκλείονται από τη δυνατότητα εργασίας για 3 χρόνια. Πάνω από 10.000 πολίτες και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν ΑΜΕΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ. 
Οι διαδικασίες προσλήψεων συνεχίζονται κανονικά με πίνακες που χαρακτηρίζονται από χιλιάδες λάθη. Πάνω από 20.000 οι ενστάσεις έως τώρα, για λάθη και παραλήψεις του ΑΣΕΠ: Μη καταβολή Παραβόλου, λάθη στην προσμέτρηση προϋπηρεσίας, λάθη στην μοριοδότηση πτυχίων, μεταπτυχιακών και προσόντων και αποκλεισμό των εκπαιδευτικών χωρίς εξομοίωση. 
Να δοθεί τέλος στην αδικία άμεσα. Το προσοντολόγιο μετατρέπει την Παιδεία σε αρένα πρόσκτησης προσόντων. 
Οι προσωρινοί πίνακες έχουν χιλιάδες λάθη! 
ΖΗΤΑΜΕ:
•    Την άμεση εξέταση των ενστάσεων που αφορούν απορριπτέους για μη καταβολή παραβόλου, ώστε να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και να έχουν δικαίωμα σε μόνιμο διορισμό με βάση τα προσόντα τους κι όχι με βάση μια τυπική προϋπόθεση και ένα διοικητικό έσοδο.
•    Την αποδέσμευση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών από το παράβολο, στοιχείο που αφορά μόνιμο διορισμό. 

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πραγματοποιούν Παράσταση Διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. 

 

αφισα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ