Εκπαιδευτικοί Σητείας: Αντιφατικά μηνύματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Εκπαιδευτικοί Σητείας: Αντιφατικά μηνύματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας "Ο Μύσων"

"Χωρίς προγραμματισμό" ξεκινά η λειτουργία των σχολείων επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας "Ο Μύσων", κάνοντας για αντιφατικά μηνύματα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι δάσκαλοι της Σητείας επισημαίνουν:

"Επικίνδυνη για την δημόσια εκπαίδευση αποδεικνύεται η  ανεύθυνη στάση του υπουργείου Παιδείας,  η  έλλειψη της αίσθησης του χρέους, για τη  διασφάλιση των όρων υγιεινής  και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.  Την ώρα που χωρίς κανένα προγραμματισμός και χωρίς αν έχουν εκμεταλλευτεί τον πολύτιμο χρόνο του καλοκαιριού για να προετοιμαστούν ανοίγουν τα σχολεία εν μέσω απειλών και νομοθετημάτων βγαλμένα από άλλες εποχές. 

 Την ίδια στιγμή,  η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με την νέα εγκύκλιο η οποία  μεθοδεύει την  περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Κλίμα αυταρχισμού και απειλές για πειθαρχικές διώξεις βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των δημόσιων τοποθετήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επιφορτίζει τους διευθυντές με το ρόλο του ελεγκτή- αστυνομικού του σχολείου και ορίζει τους διευθύντριες εκπαίδευσης ως υπεύθυνους για την αναστολή εργασίας. Η  αναστολή εργασίας αποτελεί άρση της μονιμότητας και βαθαίνει το χάσμα του διχασμού που η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει στους κόλπους της κοινωνίας".    

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ