Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρουμανίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρουμανίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Υπογραμμίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλαο και τη Ρουμανία

Η ανάπτυξη επιχειρηματικών διόδων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ρουμανίας και Αγίου Νικολαου ήταν ο κύριος άξονας της συζήτησης, μεταξύ του Αντιδημάρχου κ Χάρη Αλεξάκη και των εκπροσώπων από την πρεσβεία της Ρουμανίας κ. Adriana Ciamba διπλωμάτη κι αναπληρώτρια Πρέσβη και της κ. Mioara Pitut σύμβουλου της Πρεσβείας, που επισκέφτηκαν την Παρασκευή (23/10) τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

 Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλαο και τη Ρουμανία και η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πολιτιστικού, αθλητικού και επιχειρηματικού, μέσω ενισχυμένων ανταλλαγών και τεχνογνωσίας σε διάφορα επίπεδα.

Συζητήθηκε επίσης η σπουδαιότητα των αδελφοποιήσεων μεταξύ δήμων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δράση που στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών αλλά και στην ισχυροποίηση των συνεργασιών που θα προκύψουν.

Να θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι ήδη αδελφοποιημένος με τον Δήμο της Ramnicu Valcea από τις 23-09-2018, όμως δεν έχει προκύψει ακόμα εκείνη η σύγκλιση των κοινωνιών που αποτελεί στόχο, λόγω της κρίσης του κορονοϊού που μεσολάβησε την τελευταία διετία .

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ