«Έκρηξη» στα ακίνητα: Επενδυτές «απογειώνουν» τις τιμές στο νότο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Σε ποιες περιοχές παρατηρείται μεγάλη ζήτηση

Στο «κόκκινο» φαίνεται πως βρίσκεται η ζήτηση για την αγορά ακινήτων σε περιοχές του δήμου Βιάννου και ειδικότερα στις παραθαλάσσιες στα νότια.

Η κατασκευή και η επικείμενη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος για την «εκρηκτική αύξηση ζήτησης οικοπέδων για επενδύσεις στην περιοχή της Βιάννου και ειδικά στο παραλιακό μέτωπο», όπως επισημαίνει στο Cretalive ο Δήμαρχος, Παύλος Μπαριτάκης.

Ενδεικτικό για το μέγεθος της αύξησης της τιμής είναι ότι ένα ακίνητο το οποίο πριν 3 ή 4 χρόνια κόστιζε 5.000 ευρώ σήμερα πωλείται έναντι 15.000 ευρώ, αναλύει ο ίδιος και με την ιδιότητα του φοροτεχνικού.

Σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μέχρι και τριπλασιασμός της αρχικής τιμής, όπως το Καστρί και ο Κερατόκαμπος, που συμπαρασύρουν τις τιμές και σε άλλες περιοχές του δήμου. «Ειδικά σε αυτούς τους δύο οικισμούς έχουν απογειωθεί οι τιμές γιατί υπάρχει πολλή μεγάλη ζήτηση», λέει χαρακτηριστικά.

«Και οι υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές παρουσιάζουν μία δυναμική, μία αύξηση στη ζήτηση που μοιραία έχει επιφέρει αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Η γη είναι λίγη, η ζήτηση έχει ανέβει υπερβολικά μετά την έναρξη των εργασιών για το νέο αεροδρόμιο. Η επενδυτική δραστηριότητα έχει "χτυπήσει κόκκινο" με πολλές νέες επενδύσεις ειδικά στον τουριστικό τομέα», εξηγεί ο Δήμαρχος.

Σε ερώτηση του Cretalive αναφορικά με το προφίλ των αγοραστών, ο Παύλος Μπαριτάκης αναφέρει ότι «έχουμε και ξένους και ντόπιους επενδυτές αλλά και ισχυρά ονόματα στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα. Η ζήτηση είναι ανάμεικτη, υπάρχει ενδιαφέρον από ισχυρά ονόματα επενδυτών».

Το επενδυτικό ενδιαφέρον μάλιστα κινείται και στην ενδοχώρα του δήμου, τόσο στην Βιάννο όσο και σε άλλα χωριά, ειδικά σε παλιές εγκαταλειμμένες οικίες οι οποίες αγοράζονται για παραθεριστικές κατοικίες ή και για άλλες χρήσεις όπου και σε αυτές τις περιπτώσεις καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση στις τιμές πώλησης των ακινήτων.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ