Έκτακτη γενική συνέλευση για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Έκτακτη γενική συνέλευση για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το εργασιακό νομοσχέδιο

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου και όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, "άξια αναφοράς ήταν η παρουσία του Προέδρου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Αθανάσιου Σταμούλη καθώς και του Γ. Γραμματέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Γιώργου Καντή". 

Αναλυτικά: 

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και η Γ. Γραμματέας καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ.

    Η συμμετοχή ήταν μαζική, καταλυτική από μεγάλο αριθμό συναδέλφων οι οποίοι τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

   Έγινε  απολογισμός της προηγούμενης περιόδου με αναφορά στις ενέργειες που έκανε το σωματείο μας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

   Επίσης έγινε ενημέρωση αναλυτικά για θέματα που αφορούν τις επαναπροσλήψεις, αναστολές συμβάσεων εργασίας και την εφαρμογή και τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική.   Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο περιεχόμενο  του νέου νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή, που καταλύει το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

   Αποφασίστηκε η καθολική συμμετοχή των μελών του σωματείου μας στις επόμενες κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου στην Βουλή.

  Καλούμε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου να εφαρμόσουν και να τηρήσουν την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας και να προχωρήσουν στις επαναπροσλήψεις των συναδέλφων με καταλυτική ημερομηνία 20 Μαΐου,  εφαρμόζοντας  το Νόμο 1346/1983 άρθρο 8 και τις αναστολές των εργαζομένων εφαρμόζοντας  την ΚΥΑ αριθμ.28631/14-05-21.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ