Έκθεση της ΚΝΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Έκθεση της ΚΝΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στην Πλατεία Ελευθερίας - Εγκαίνια στις 24 Οκτωβρίου

Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο μπροστά στις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή μας, παίρνουν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν σχετική έκθεση το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, με θέμα “Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αντιπαραθέσεων στην περιοχή μας...για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης,  των κρίσεων και των πολέμων”

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την πορεία του Ορούτς Ρέις πλησίον του Καστελόριζου, αλλά και με τον πρόσφατο νόμο της τουρκικής βουλής για την επέκταση του χώρου Έρευνας και Διάσωσης, που διχοτομεί το Αιγαίο, καθιστούν ακόμα πιο επίκαιρη την συγκεκριμένη έκθεση,  καθώς συνιστούν αναβάθμιση της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης.

Το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟϊκών συνόδων καταρρέει σαν “χάρτινος πύργος”. Οι γνωστές “γλυκανάλατες” αναφορές στα Συμπεράσματα μιας ακόμη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και η παραπομπή των όποιων αποφάσεων για το Δεκέμβρη, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  Αυτές οι ενώσεις και δήθεν συμμαχίες αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η ΚΝΕ εγκαινιάζει την συγκεκριμένη έκθεση που περιλαμβάνει πλήθος αποκαλυπτικών στοιχείων,  χρήσιμων σε για κάθε νέα και νέο που ανησυχεί και προβληματίζεται, που θέλει να λυθούν αυτά τα προβλήματα και να ζήσει ειρηνικά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτώβρη στις 7μμ.  Θα θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Και τις δύο ημέρες λειτουργίας τη έκθεσης, θα υπάρχει δυνατότητας ξενάγησης στην έκθεση. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σάββατο 10πμ-2μμ και 6μμ-10μμ
  • Κυριακή 6μμ-10μμ

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με πλήθος τίτλων,  ανάμεσά τους και εκδόσεις σχετικές με το θέμα της έκθεσης.

Οι ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ, καλούν τους νέους και τις νέες της πόλης να προσέλθουν μαζικά στον χώρο της έκθεσης.

εκθεση κνε

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ