Εκτός από 102 κλεμμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και 235 "ορφανά" ζώα

Εκτός από 102 κλεμμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και 235 "ορφανά" ζώα

O επίσημος απολογισμός της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά

Συνολικά 337 προβατοειδή κατασχέθηκαν στην διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που, όπως έγραψε το Cretalive, πραγματοποιήθηκε με αφορμή μια ζωοκλοπή, το πρωί της Πέμπτης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου. Από αυτά τα ζώα - όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια - τα 102 είχαν κλαπεί από ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου. 
Τα υπόλοιπα προβατοειδή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους, καθώς είτε δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στους ιδιοκτήτες του ποιμνιοστασίου όπου και εντοπίστηκαν. 
Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της επιχείρησης, όπως γράψαμε, συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο ποιμνιοστάσιο,  για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

"Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (25.11.2021) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ύστερα από την ενδελεχή έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, σχετικά με διάπραξη υπόθεσης Ζωοκλοπής, χθες (25.11.2021) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας ημεδαπού όπου βρέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στον ημεδαπό και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πρώτου ημεδαπού για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής  

Αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα συνολικά 102 προβατοειδή.
Η προανάκριση συνεχίζεται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπολοίπων ζώων". 


Δείτε επίσης:

Τρόμαξαν όλοι με τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ