Εκτός φυλακής οι έντεκα ναυτικοί για το φορτηγό πλοίο με τα ναρκωτικά

Εκτός φυλακής οι έντεκα ναυτικοί για το φορτηγό πλοίο με τα ναρκωτικά

Το πλοίο είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, να μεταφέρει κοντέινερ με ναρκωτικά αξίας 100 εκατ. ευρώ

Εκτός φυλακής, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, αναμένεται να βρεθούν στις αρχές Ιουνίου ο πλοίαρχος και τα δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου ΝΟΚΑ (δέκα Σύροι και ένας Ινδός), το οποίο σε εξονυχιστικό έλεγχο στο λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκε να μεταφέρει κοντέινερ με  ναρκωτικά, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Ειδικότερα είχαν κατασχεθεί περισσότεροι από έξι τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια χάπια Captagon, τα χάπια των τζιχαντιστών, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με διπλούς πάτους.

 Η δίκη είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.  Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο δικηγόρος κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον πλοίαρχο και κάποια άλλα μέλη, υπέβαλε ένσταση κατά τόπον αναρμοδιότητας που έγινε δεκτή.

Αυτό σημαίνει ότι η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το θέμα είναι πόσοι από τους κατηγορούμενους θα είναι παρόντες.

Και οι έντεκα πάντως αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι παρέλαβαν σφραγισμένα τα κοντέινερ και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να ξέρουν τι περιείχαν

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ