"Εκτός πραγματικότητας και νόμου η άμεση και υποχρεωτική υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης"

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας "ο Μύσων"

Στο ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, λόγω του κλεισίματος των σχολείων στη Σητεία, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν

"Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων», χαιρετίζουμε την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σητείας και την προάσπιση του αγαθού της υγείας. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για ένα ζήτημα που ακουμπά κάθε πολίτη του Δήμου μας. Το νοσοκομείο φτιάχτηκε με αγώνα και κινητοποιήσεις ανθρώπων που μπήκαν μπροστά για να το ιδρύσουν. Σήμερα είναι η σειρά μας να το προασπίσουμε. 
    Η απόφαση του δημάρχου Σητείας να στηρίξει τον αγώνα για το Γ.Ν. – ΚΥ Σητείας είναι σε σωστή κατεύθυνση με το κλείσιμο σχολείων ωστόσο η  αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων την Δευτέρα 18 /9 / 2023 με απόφαση που εστάλη στα σχολεία και κάνει λόγο για άμεση ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης, είναι  ανέφικτη και δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.  Να σημειώσουμε ότι στον Αριθμ. 111525/ΓΔ4 αρ 1 παρ 1 Α αναφέρεται η  εφαρμογή τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση αναστολή λειτουργίας  λόγω Covid 19 και  το Άρθρο 2  παρ 1. : 
«Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.» Στο Αρ. Β φωτογραφίζει τις καταλήψεις των μαθητών όπου το Υπουργείο προέτρεπε σε υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Επίσης στάλθηκε άτυπη οδηγία για εφαρμογή πρωινού ωραρίου χωρίς αυτό να προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο. 
Προφανώς δεν είναι εφικτή η «άμεση» υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Συνεπώς, θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση αφενός  τι δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα όπως απορρέει από τις  κείμενες διατάξεις , αφετέρου η άμεση υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι προδήλως προβληματική."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ