"Εκτοξεύτηκαν" οι τιμές στα οξύμετρα

"Εκτοξεύτηκαν" οι τιμές στα οξύμετρα

Επιστολή στον Ά. Γεωργιάδη από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Σε επιστολή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρητης, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Αδωνι Γεωργιάδη ,μεταφέρει καταγγελίες καταναλωτών για αισχροκέρδεια.

Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:

" Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  Τον τελευταίο καιρό και με αυξημένη την ζήτηση οξυμετρων ,λόγω άθλησης Κορωνοιου, παρατηρείται οπως καταγγελουν οι καταναλωτές, η τιμή στα οξύμετρα  να έχει  τετραπλασιαστεί, από την τιμή ,πριν Κορωνοιου εποχή.

 Επί μήνες ,τα διαφήμιζαν στην τηλεόραση .και σε διάφορες ιντρνετικες σελίδες ,προς 9,90 € . Μόλις άρχισε η πανδημία του Κορωνοιου, εκτόξευσαν την τιμή ,τέσσερις φορές ,επάνω και σήμερα πωλείται στα  39.90 €!!!!!!! και επειδή " γλυκάθηκαν" από τις πωλήσεις ,τώρα τα πουλάνε προς  49,90 €!!!!!!.

κ.Υπουργε, στα καθήκοντά σας είναι, να προστατεύσετε τους καταναλωτές, από αυτό το κύμα της καιροσκοπιας και κερδοσκοπειας γι'αυτό και σας καλουμε._

 Εμείς, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά την τοποθέτηση του καθηγητή Επιδημιολογίας κ.Τσιοδρα ότι δεν είναι απαραίτητη η αγορά του οξυμετρου από κάθε ένα από μας ,αλλά ότι μπορούμε να κάνουμε την μέτρηση αυτή μέσω του γιατρού μας η του φαρμακείου, καλούμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην προμήθεια αυτου του οξυγονομετρητη. να το αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα, το δε Υπουργείο Ανάπτυξης, να προβεί σε απαραίτητους ελέγχους για τυχόν αισχροκέρδεια

H Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελακη"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ