Ελαφριά βελτίωση στην υγεία του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου

Ελαφριά βελτίωση στην υγεία του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου

Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, για 3η ημέρα, σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση, παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος, με την αναπνευστική λειτουργία του να υποστηρίζεται μηχανικά, καταγράφεται ωστόσο κάποια βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων του, ενώ είναι απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός, με τις εξετάσεις του να είναι επίσης σταθερές. Χθες βγήκε αρνητικό και το δεύτερο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε.

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η διαδικασία της αφύπνισης και ο Σεβασμιότατος φαίνεται να αντιδρά ικανοποιητικά. Οι γιατροί εστιάζουν τώρα στο πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του κι αν θα μπορέσει να αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας, ωστόσο η απόπειρα δε θα γίνει σήμερα, αφενός λόγω της ηλικίας κι αφετέρου λόγω της μυικής αδυναμίας, που είχε και πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος , νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠαΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης και προς το παρόν, αντιδρά ικανοποιητικά.

Και το δεύτερο test covid-19 βγήκε αρνητικό.

Η κατάσταση της υγείας του , και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη.

Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ