ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αφορά όλους

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αφορά όλους

"Ο θάνατος ενός απεργού πείνας θα αποτελέσει πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες" αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι καθηγητές

Την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο θανάτου ενός απεργού πείνας θα αποτελέσει πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμά της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ επίμονα και με εκδικητική μανία αρνείται τα αυτονόητα δικαιώματα του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Με απόλυτη εκδικητικότητα τον οδηγεί στο θάνατο, για να έχουμε νεκρό απεργό πείνας για πρώτη φορά.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας εγκληματικής πολιτικής κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Παρά την διαφωνία μας με την ιδεολογική και πολιτική του στάση και δράση, πρέπει να αποτρέψουμε το θάνατο του, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν το δικαίωμα όλων στην ζωή, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα.
Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

•    Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας-δίψας Δ. Κουφοντίνα
•    Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

•    Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας ".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ