ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για τα προβλήματα των τεχνικών υπηρεσιών

Newsroom
Newsroom

Το απόγευμα της Τετάρτης στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στο πλαίσιο της εβδομάδας κλαδικών κινητοποιήσεων των μηχανικών του δημοσίου, κι επειδή τα προβλήματα των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία, η ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών για τα προβλήματα των Τεχνικών υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δόμησης στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο) την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ επισημαίνονται τα εξής:

"Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Πολιτεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας σχετικά με:

    • Την Ασφάλεια και Λειτουργικότητα στα έργα υποδομής και σε όλους τους δομημένους χώρους
    • Την Πρόληψη και Προστασία από τις επιπτώσεις των ακραίων φυσικών φαινομένων, αλλά και τη στήριξη των περιοχών που έχουν πληγεί από σεισμούς και πλημμύρες.
    • Την Ανάπτυξη με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών

Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατεξοχήν αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Δόμησης, λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών των τελευταίων χρόνων, έχουν παραλύσει μη διαθέτοντας το απαιτούμενο προσωπικό και πόρους. Ο αριθμός των προσλήψεων είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων, ενώ περίπου οι μισοί από τους νεοδιορισθέντες μηχανικούς παραιτήθηκαν λόγω των πενιχρών αποδοχών και των συνθηκών εργασίας. Επιπρόσθετα, η γενικευμένη προσπάθεια ανάθεσης των αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα δεν συνεισφέρει αποτελεσματικά στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ συμμετέχει δυναμικά στην εβδομάδα κινητοποίησης του κλάδου Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου για το διάστημα 13 έως και 17 Νοεμβρίου 2023, με αιτήματα:

α) Τη στελέχωση των Υπηρεσιών μέσω μόνιμων και σταθερών προσλήψεων

β) Τη μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες: μόνο ισχυρές Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δόμησης μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των υποδομών, να διασφαλίσουν το Δημόσιο Συμφέρον, να προστατεύσουν το Περιβάλλον και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

γ) Αξιοπρεπείς αποδοχές που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές γνώσεις μας και τις νομικές ευθύνες που αναλαμβάνουμε.

Οι κινητοποιήσεις μας περιλαμβάνουν:

(α) Εβδομαδιαία Απεργία – Αποχή από Επιτροπές και εκδόσεις Αδειών για το διάστημα 13 έως και 17 Νοεμβρίου 2023

(β) Ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών και ΜΜΕ για τα προβλήματα των Τεχνικών υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δόμησης στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΑΚ την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 (Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο)

(γ) Κλαδική 24ωρη Απεργία στις 17/11/2023, μέρα συμβολική για τα 50

χρόνια της επετείου του Πολυτεχνείου.

Την ημέρα της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

  • Για το Νομό Ηρακλείου: στις 11.00πμ έξω από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης Ηρακλείου στην πλατεία Δασκαλογιάννη
  • Για το Νομό Λασιθίου: στις 11.00πμ έξω από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης Αγίου Νικολάου Πολυτεχνείου 1, στο κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Η συμμετοχή και παρουσία όλων μας είναι απολύτως απαραίτητη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων".

Φωτογραφία αρχείου από AllaSerebrina via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ