Ένα μήνα μετά, βρέθηκαν οι απατεώνες που άρπαξαν 38.000 ευρώ

Ένα μήνα μετά, βρέθηκαν οι απατεώνες που άρπαξαν 38.000 ευρώ

Σχηματίστηκε δικογραφία για τέσσερα άτομα

Ένα μήνα μετά την απάτη εις βάρος μια γυναίκας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά αποσπώντας της συνολικά 38.000 ευρώ, δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος τεσσάρων ανδρών για το αδίκημα της απάτης καθώς διαπιστώθηκε ότι η μεταφορά του παραπάνω χρηματικού ποσού έγινε σε δικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία

Εξιχνιάστηκε σήμερα (07.04.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 06.03.2022 άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή και παρουσιάζοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να της αποσπάσει προσωπικούς κωδικούς τραπέζης αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ. 

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι λογαριασμοί στους οποίους έγινε η μεταφορά του παραπάνω χρηματικού ποσού, ανήκει στους τέσσερις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

 Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ